Festival van Vlaanderen in Deinze

Festival van Vlaanderen in Deinze

Foto: www.deinze.be

Deinze - Het Festival van Vlaanderen komt tweemaal langs in Deinze: op vrijdagavond 5 oktober vergast Bel Ayere ons in de Onze-Lieve-Vrouw- en Sint-Jan-Baptistkerk in Bachte-Maria-Leerne op Napolitaanse muziek. Op vrijdagavond 19 oktober trakteert Casco Phil jullie op Mozart in de Sint-Pauluskerk in Petegem.

Bel Ayre - ‘A Canzone ‘e Partenope

5 oktober om 20 uur, Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Jan-Baptistkerk, Ooidonkdreef in Bachte-Maria-Leerne

De jonge musici van Bel Ayre, wat in het Nederlands iets als ‘mooie liederen’ betekent, hebben hun naam zeker niet gestolen. Voor de gelegenheid laat het ensemble zich inspireren door de Griekse mythe over de beeldschone sirene Parthenope. De legende gaat dat zij zichzelf in de zee wierp en verdronk, om later aan te spoelen en begraven te worden op de plek waar uiteindelijk de stad Napels zou verrijzen. Op het programma pronkt dan ook een fijnzinnige selectie liederen in de typisch Napolitaanse stijl – van zeemzoete liefdesliedjes tot politieke protestzangen. Sluit de ogen en je bént gewoon op vakantie in het zonnige Napels. Een ode aan de zuiderse romantiek.

Uitvoerders: Lieselot De Wilde, sopraan, Peter Verhelst, gitaar, Jean-Philippe Poncin, klarinet en Lode Vercampt, cello.

CASCO Phil - Montere Mozart

19 oktober om 20 uur, Sint-Pauluskerk, Petegem

In 2018 blaast het Mechelse orkest CASCO Phil, onder de bevlogen leiding van Benjamin Haemhouts, maar liefst tien kaarsjes uit. Bij zo’n verjaardag hoort uiteraard een sprankelend muzikaal feest. De eregast binnen dit programma is daarom niemand minder dan Wolfgang Amadeus Mozart, wiens muzikale genialiteit moeilijk te overschatten valt. De soepele toon en de veelzijdige klankkleur van de klarinet inspireerden hem tot het schrijven van zijn meest lyrische melodieën. Het sublieme klarinetconcerto, uitgevoerd door solist Geert Baeckelandt, staat zij aan zij met een van Beethovens grootse symfonieën: de zevende symfonie, met het levendige en bezwerende Allegretto. Een feest voor de oren.

Tickets kosten telkens 14 euro of 12 euro voor 65+ en -26, reserveren via www.deinze.be/tickets

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio