Koen VDH: "We kunnen alle tijd nemen om schepencollege samen te stellen"

Puurs / Sint-Amands - Op overhaaste beslissingen kun je Koen Van den Heuvel (CD&V-Team Koen) sowieso nooit betrappen en dat is dit keer niet anders nu hij met zijn absolute meerderheid alle tijd van de wereld heeft om in Puurs-Sint-Amands een sterk college van burgemeester en schepenen samen te stellen.

Puurs-Sint-Amands mag in de toekomst naast de burgemeester nog zes schepenen in het college zetten; omdat het als fusiegemeente een overgangslegislatuur wordt zijn er dat twee extra. Met acht schepenen kan Van den Heuvel, die zelf al sinds 1997 burgemeester is en daar dus nu zes jaar bij doet, heel wat mensen ‘bedanken’ met een schepenpost. Alle Puurse uittredende schepenen deden het prima, vanop welke plaats op de lijst ook: Hilde Vanderpoorten (1.786 voorkeurstemmen), Alex Goethals (1.961), Ronny Tourné (1.033) en vooral de Ruisbroekse volkspoliticus Yvo Damme (3.243). Ook Peter Van Hoeymissen, uittredend burgemeester van Sint-Amands, scoorde als lijsttrekker 1.493 stemmen.  Erwin Brys (OCMW-voorzitter in Puurs) en Erwin Spiessens (schepen in Puurs) gaven eerder al aan dat ze stoppen.

“We hebben door onze mooie overwinning de luxe om alle tijd te nemen die nodig is om een sterk college samen te stellen waarbij zowel oude gedienden als nieuw talent een kans krijgen in ons project van de fusiegemeente. Het is nog niet zeker of we daarbij alle acht schepenmandaten gaan invullen”, zei Van den Heuvel. “We gaan nu eerst met iedereen gesprekken aangaan, zodat we de juiste man of vrouw op de juiste plaats kunnen zetten. Die ploeg moeten we tegen nieuwjaar klaar hebben.”

De kans dat Ann-Marie Morel, de zus van wijlen Marie-Rose, mee in het schepencollege komt is heel groot. Zij haalde 1.224 voorkeurstemmen en is de vierde verkozene. Ook namen als Els De Smedt (ex-schepen CD&V van Sint-Amands) of de jonge Willem Geeroms circuleren nu al. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio