Liefde is… 500 boeketten voor je zieke vrouw maken en de opbrengst aan goed doel schenken

Liefde is… 500 boeketten voor je zieke vrouw maken en de opbrengst aan goed doel schenken

Hadewijck ging de boeketten die haar man Fred samenstelde zo veel mogelijk persoonlijk afleveren bij de kopers. Foto: kkv

Kortrijk / Waregem -

Speciaal voor de Wereld MSA-dag deze week stelde bloemsierkunstenaar Fred Verhaeghe 500 ruikers samen. Zijn echtgenote, die lijdt aan de zeldzame neurologische aandoening MSA, leverde ze persoonlijk af bij 500 kooplustigen. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Twee jaar geleden werd bij Hadewijck De Volder (55) MSA vastgesteld, een hersenziekte waartegen medicatie niet helpt. De hersencellen die de verschillende lichamelijke functies controleren van stappen, schrijven, spreken, slikken, plassen worden aangetast, beschadigd en sterven verder af. De ziekte treft zo’n 5 mensen per 100.000 en is daardoor niet zo bekend. Daar wilde Fred Verhaeghe, echtgenoot van Hadewijck en docent bloemsierkunst aan de Kortrijkse tuinbouwschool, iets aan doen.

“Deze week was er de Wereld MSA-dag. Om dat in de kijker te zetten, zijn we begonnen met 100 boeketten te verkopen. We droomden van 200 en uiteindelijk konden we 500 ruikers verkopen”, aldus Verhaeghe.

Hard labeur

En daarvoor waren geen Facebook of flyers bij de plaatselijke bakker nodig. “Alleen al via via konden we de 500 boeketten aan de man brengen. Bij elke bezoeker was er een link naar ons gezin. Er staan boeketten bij mensen uit de regio, maar ook in Beernem, Borsbeek en Antwerpen. Er is zelfs een boeket naar Parijs vertrokken. Dat waren mensen die we gezien hadden op een symposium in Antwerpen over MSA.

En ieder boeket werd zoveel als mogelijk door Hadewijck De Volder(55) zelf overhandigd. “Het was hard labeur, maar alle voorbereidingen werden door onze kinderen en hun wederhelften uitgevoerd. Daardoor is dit project geslaagd.”

De opbrengst, zo’n 10.000 euro, werd geschonken aan de MSA-vereniging van Ritje Schouppe, die de vereniging oprichtte nadat haar man in 2010 aan MSA is overleden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio