Gemeente opent rouwregister voor vermoorde Youlia (19)

Gemeente opent rouwregister voor vermoorde Youlia (19)

Nog tot dinsdag kan het rouwregister ondertekend worden in de bibliotheek. Foto: vkk

Kortrijk / Kuurne -

In de bibliotheek van Kuurne ligt sinds donderdagavond een rouwregister voor de betreurde Youlia Soboleva uit Kuurne, die maandag om het leven gebracht werd. Zaterdag wordt ze begraven.

“In principe maken we bijna nooit een rouwhoekje, maar dit is een uitzonderlijke situatie”, zegt Kuurns burgemeester Francis Benoit. Het gemeentebestuur en Sociaal Huis Kuurne boden als eerste hun deelneming aan. Het rouwregister blijft er liggen tot en met dinsdag 9 oktober.

De 19-jarige Kuurnse werd in de nacht van zondag op maandag met 28 messteken om het leven gebracht op het kot van haar ex-vriendje Nessar Jamshidi in het centrum van Kortrijk. De verdachte, de Iraanse Mohamad M., zat vroeger samen met Youlia en Nessar in het VTI Kortrijk. Het is de gemeente Kuurne die het leefloon van de dader verder betaalde. Sinds september was hij geen student meer maar was hij op zoek naar werk in samenwerking met het OCMW van Kortrijk.

Orthodoxe begrafenis

De zus van Youlia deed intussen een emotionele oproep om dergelijke drama’s te vermijden: “Geweld lost niks op, je doet er niet alleen de persoon mee pijn, maar ook de mensen rond die persoon.”

Youlia wordt zaterdag in Kortrijk begraven volgens een orthodoxe eredienst. In principe begraven orthodoxen hun dierbaren in een open kist, maar omdat de familie het lichaam niet meer mag zien, zal dat bij deze begrafenis niet kunnen. Rouwenden kunnen vanaf tien uur terecht in de Loodwitstraat.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees