Clubeigenaars zochten al contact met T2 van Rode Duivels

Thierry Henry opnieuw in beeld bij Aston Villa

Thierry Henry opnieuw in beeld bij Aston Villa

Foto: REUTERS

Aston Villa heeft zijn trainer Steve Bruce ontslagen en zo komt Thierry Henry weer in beeld bij de Engelse tweedeklasser. Toen het er einde juli op leek dat Bruce niet aan het seizoen zou mogen beginnen, werd de huidige assistent-bondscoach bij de Rode Duivels ook al nadrukkelijk genoemd. Toen had Henry zijn contract bij de Belgische voetbalbond echter nog niet verlengd. Dat deed hij eind augustus wel voor twee jaar met een promotie van T3 naar T2 naast Roberto Martinez erbovenop.

De schatrijke hoofdaandeelhouders Nassef Sawiris en Wes Edens van Aston Villa hadden al contact met de makelaar van Henry. Vooral de Egyptenaar Sawiris wil hem graag halen. Tot echte onderhandelingen is het nog niet gekomen. Ten eerste omdat de club uit Birmingham zijn tijd wil nemen, ten tweede omdat Henry met de Rode Duivels vanaf komende maandag voor de interlands tegen Zwitserland en Nederland staat en niet halsoverkop wil vertrekken.

“Wij hebben nog niets gehoord”, klinkt het op de voetbalbond. “Over contracten en eventuele opstapclausules zeggen we niets. In principe ligt iedereen onder contract, maar je weet nooit wat er gebeurt.”

De Fransman Henry (41) sprak eind augustus ook met Bordeaux over de job van hoofdtrainer. Toen kwamen beide partijen er niet uit en verlengde Henry prompt zijn contract bij de Rode Duivels.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

EK-kwalificatie Groep I

Vorige speeldag Volgende speeldag

Speeldag 9 -

GS W V G DS P
1 België 8 8 0 0 30/1 24
2 Rusland 8 7 1 0 27/4 21
3 Cyprus 8 3 4 1 13/12 10
4 Schotland 8 3 5 0 11/17 9
5 Kazachstan 8 2 5 1 9/13 7
6 San Marino 8 0 8 0 0/43 0