Politie vindt kind in berm aan overkant van straat, ouders ondervraagd

“Ontvoerde” baby teruggevonden op 50 meter van mama en papa, in berm aan overkant van de straat

“Ontvoerde” baby teruggevonden op 50 meter van mama en papa, in berm aan overkant van de straat

Foto: ss

Aarschot -

Een jongetje van zeven maanden is vijf uur lang vermist geweest. De ouders vertelden op het commissariaat van Aarschot dat hun zoontje ontvoerd werd. Na een zoektocht van politie en brandweer werd de baby uiteindelijk “in goede gezondheid” teruggevonden in een berm aan de overkant van de straat. Op amper vijftig meter van de woning van het jonge gezin. Beide ouders werden opgepakt voor ondervraging, maar zijn intussen alweer vrijgelaten.

“Ons zoontje is ontvoerd.” In allerijl waren N.L. en zijn vriendin L.V.E. in de nacht van dinsdag op woensdag naar de politie gereden. Op het commissariaat vertelden ze dat ze die nacht rumoer hadden gehoord en een blaffende hond vlak bij hun huis in Langdorp, een deelgemeente van Aarschot. Toen ze ongerust gingen kijken in het kamertje van hun zeven maanden oude zoontje, was hij er niet meer. De politie aarzelde niet, en rukte met man en macht uit. Ook de brandweer werd ingeschakeld in de zoektocht én een speurhond.

“In goede gezondheid”

De politie zette de hele straat af, vertellen omwonenden. “Om 7 uur kreeg ik dan het verlossend bericht van onze korpschef”, zegt burgemeester André Peeters (CD&V). “Het kindje was na vijf uur zoeken gevonden en verkeerde in goede gezondheid.”

De baby lag in een berm aan de overkant van de straat, vlak bij een greppel, gewikkeld in een dekentje. Op goed vijftig meter van de voordeur van het gezin. Het was de politiehond die het jongetje gevonden had.

Wat er precies gebeurd is, blijft een behoorlijk mysterie. Beide ouders werden een tijdlang opgepakt, maar werden alweer vrijgelaten. De jeugdrechter zal beslissen of het kind al dan niet geplaatst moet worden, zo vernamen we bij het parket. Van een eventuele ontvoerder is op dit moment geen enkel spoor.

“Depressieve mama”

Volgens de buren leven N.L. en L.V.E. behoorlijk teruggetrokken. “Soms was er wel wat ruzie in het gezin. Ook die woensdagochtend was er heel veel lawaai. De moeder zou ook depressief zijn.” Of de jonge vrouw de baby dan meegepakt en verstopt heeft aan de overkant van de drukke straat, wordt nergens bevestigd.

“We zijn enorm geschrokken”, zegt Petrus, de opa van N.L. “We dachten dat het gezinnetje het net heel goed maakte en dat ze heel gelukkig waren met hun kindje.” De man kon nog niet met zijn kleinzoon spreken. “Zijn gsm beantwoordt hij niet. Ze zaten dan ook de hele dag bij de politie.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees