Wie vindt de ketting van Aurelie? Meisje (16) verliest hangertje met assen van grootvader tijdens sportdag

Aurelie Hendrickx had een speciale band met haar opa. Foto: rr

Aarschot / Diest / Heist-op-den-Berg -

De 16-jarige Aurelie Hendrickx uit Diest vraagt om uit te kijken naar een hangertje dat assen van haar recent overleden grootvader bevat. Ze speelde het sieraad kwijt tijdens of na een schaatsbeurt met haar school in Heist-op-den-Berg.

Aurelie woont in Diest en volgt les in Aarschot. Tijdens de sportdag van haar school ging ze deze week met de trein op uitstap richting de ijsbaan van Heist-op-den-Berg. Achteraf stelde ze vast dat ze haar gekoesterde hangertje met assen van haar opa kwijt was.

Het kettinkje zelf geraakte niet beschadigd en heeft ze nog, maar het stervormig en zilverkleurig juweeltje dat de assen bevat, kwam los. Hoe dat kon gebeuren, is niet duidelijk. Volgens haar familie gaat het om een fabricagefout aan het hangertje. “Toen we aan de schaatsbaan arriveerden, had ik het zeker nog”, weet Aurelie.

Speciale band

De opa van Aurelie overleed vorige maand pas. De twee kwamen goed overeen. Het gemis gecombineerd met het verlies van het aandenken is dubbel pijnlijk voor de tiener, die hoopt op een eerlijke vinder. “Opa en ik hadden toch wel een speciale band. Toen ik nog jonger was, was ik bijna elke dag daar”, mijmert ze. “Ik zou het hangertje heel graag terug willen. Hopelijk laat er snel iemand iets weten.”

Waar ze het juweel exact kwijtspeelde, weet Aurelie niet. “Het kan gebeurd zijn op de schaatsbaan zelf, maar het kan net zo goed onderweg naar het station losgekomen zijn”, vertelt ze. “Ik merkte pas dat ik het miste toen we al in de trein zaten.”

Inmiddels richtte Aurelie zich tot de sociale media in de hoop haar hangertje terug te vinden, maar dat leverde voorlopig geen resultaat op. Wie het sieraad vindt, kan haar contacteren via Messenger, of via haar e-mailadres hendrickx.aurelie@icloud.com.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees