Inwoners delen zelf punten uit in Gemeenterapport van Het Nieuwsblad

OVERZICHT. Hoe goed scoort jouw burgemeester?

OVERZICHT. Hoe goed scoort jouw burgemeester?
De Vlaming is maar matig tevreden over zijn burgemeester en geeft hem gemiddeld een 6,1 op 10. Dat blijkt uit het Gemeenterapport van Het Nieuwsblad. Ontdek hier hoe jouw burgemeester scoort.

In het Gemeenterapport delen de inwoners de punten uit. Het is het resultaat van het grootste en langst lopende buurtonderzoek ooit. Voor de zesde keer sinds 2006 bevroegen de redactie van Het Nieuwsblad en onderzoeksbureau iVOX tienduizenden Vlamingen over hun burgemeester, gemeentebestuur en de aanpak van verschillende beleidsthema’s.

Bekijk hier de score van uw burgemeester (Lees verder onder de kaart)

Hoe graag woon je in jouw gemeente? Hoeveel punten op 10 geef je jouw gemeentebestuur? Hoe werd de verkeersveiligheid, de criminaliteit en de integratie van allochtone gemeenschappen aangepakt in jouw gemeente? Het zijn maar enkele vragen die sinds 2006 om de drie jaar gesteld worden aan de inwoners van alle gemeenten. De score of het percentage dat bij ieder onderwerp weergegeven wordt staat voor de antwoorden die door de respondenten gegeven werden. 

Net voor de verkiezingen maken we de balans op van het huidige gemeentebestuur. We nemen drie punten om te vergelijken: een jaar na de verkiezingen (2013), halverwege de legislatuur (2015) en net voor de volgende verkiezingen (2018). Het Gemeenterapport van 2018 werd online uitgevoerd tussen 7 september en 1 oktober bij 66.634 Vlamingen, representatief naar geslacht leeftijd en opleiding, herwogen naar politieke voorkeur.

Niet mild

In de laatste rechte lijn naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober zijn de inwoners niet mild voor hun burgervader. 55 van de 307 burgemeesters zijn gebuisd. De laagste score die een burgemeester kreeg is 3,2/10, de hoogste is 8,7/10.

De rest van de resultaten lees je vanaf zaterdag 6 oktober in Het Nieuwsblad en op Nieuwsblad.be

Corrigeer

MEER NIEUWS