Manager: “Wegploeg Cibel-Cebon niet in gevaar na nieuw project rond Wout van Aert”

Manager: “Wegploeg Cibel-Cebon niet in gevaar na nieuw project rond Wout van Aert”

Gaspard Van Peteghem Foto: NBEN

Wat zal er gebeuren met de wielerploeg Cibel-Cebon nu de hoofdsponsors met hun centen verhuizen naar Wout Van Aert en de eenmansploeg Cibel-Cebon Offroad Team hebben opgericht? Volgens Gaspard Van Peteghem, manager van de continentale ploeg, gaat zijn team volgend jaar simpelweg door. “Ik heb mijn aanvraag als continentale ploeg voor 2019 al ingediend bij de Belgische wielerbond”, aldus de man die destijds met Trident Peter Van Petegem een tweede kans gaf.

Ik was een van de eerste die met alles in orde was voor volgend seizoen. Ik mik op een team van zestien renners”, aldus de baas van de huidige ploeg vanuit de volgwagen tijdens de regionale wedstrijd in Zwevezele. “Ik heb nog enkele renners onder contract (o.a. Jimmy Janssens, Gianni Marchand, Timothy Stevens, hc). Het is totaal niet waar wat op de persconferentie doorsijpelde als zou de wegploeg ophouden te bestaan. Er komt wel een sponsor bij. Dat wel”, aldus Van Peteghem die het team met een vzw runt en waarvan de familie De Witte vijf jaar lang de enige hoofdsponsor was.

Jurgen De Witte, de zoon van Achiel, de stichter van het familiebedrijf in groeten en fruit, was vandaag minder categorisch als Van Peteghem over het sponsorschap van zijn bedrijf voor de wegploeg van volgend seizoen. “Gaspard wist al lang dat het hoogstwaarschijnlijk het laatste jaar zou zijn dat we in die vorm zouden sponsoren. Dat is hem eerder gezegd en gistermorgen opnieuw herhaald. Het huidige contract loopt einde november af. We hebben nog niet beslist wat we gaan doen, maar het is gewoon niet realistisch om zowel Van Aert als de huidige ploeg financieel te coveren. Als familiebedrijf hebben we daarvoor niet zo’n groot marketing budget. Het project met Wout Van Aert is op ons afgekomen. Het was een opportuniteit die we niet konden laten liggen. Volgende week zitten we nog eens samen met Gaspard Van Peteghem. We hadden vijf prachtige jaren samen. We gaan die niet zomaar weggooien, maar als bedrijf alleen het sponsorschap dragen, is niet mogelijk.”

Timothy Stevens: “Dit hadden we niet zien aankomen

Manager: “Wegploeg Cibel-Cebon niet in gevaar na nieuw project rond Wout van Aert”
Timothy Stevens Foto: NBEN

Timothy Stevens is een van de drie wegrenners die met Gaspard Van Peteghem nog een contract heeft voor volgend seizoen. “Dit hadden we niet zien aankomen”, zei de Limburger gisteravond. “Vanmorgen is alles ontploft. Er is geen paniek, maar anderzijds is er natuurlijk wel wat ongerustheid bij de jongens die nog geen contract hebben. Wat begrijpelijk is. Het is nog even wachten. Er is een nieuwe sponsor. Ik neem aan dat Cibel als cosponsor aan boord wil blijven. Na wat die firma voor ons deed, moeten we ze blijvend koesteren.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.