Basilashvili vervoegt Del Potro in finale ATP Peking

Basilashvili vervoegt Del Potro in finale ATP Peking

Foto: REUTERS

De Georgiër Nikoloz Basilashvili (ATP 34) heeft zaterdag het tweede finaleticket op het ATP-toernooi van Peking (hardcourt/3.401.860 dollar) veroverd. In de tweede halve eindstrijd versloeg Basilashvili de Brit Kyle Edmund (ATP 16), het vijfde reekshoofd, na één uur en veertig minuten tennis in twee sets (7-6 (8/6) en 6-4).

In de finale wacht Basilashvili een confrontatie met de Argentijn Juan Martin del Potro (ATP 4), het eerste reekshoofd in de Chinese hoofdstad. Hij kreeg het finaleticket cadeau door het forfait van de Italiaan Fabio Fognini (ATP 13), die met een enkelblessure kampt.

Voor de 30-jarige Argentijn wordt het de 35e ATP-finale uit zijn carrière. Hij won tot dusver 22 toernooien, waaronder twee dit jaar (Acapulco en Indian Wells). Op de voorbije US Open botste Del Potro in de finale op Novak Djokovic.

Voor de 26-jarige Basilashvili wordt het zijn vierde ATP-finale. Hij verloor eerder in Kitzbühel (2016) en Memphis (2017), maar schreef afgelopen zomer in Hamburg een eerste titel op zijn palmares.

Het wordt de tweede ontmoeting tussen beide spelers. Vorig jaar won Del Potro de enige onderlinge ontmoeting in Shanghai.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.