Crash in Heppen blijkt geen vluchtmisdrijf: bestuurster verzon verhaal omdat ze rijverbod had

Video: zb

Leopoldsburg -

De bestuurster van de wagen die crashte in de Grootdonckstraat in het Limburgse Heppen heeft gelogen over wat er zaterdagavond echt gebeurd is. Ze verzon dat ze een passagier was in de wagen omdat ze een rijverbod heeft en dus eigenlijk niet achter het stuur mocht plaatsnemen.

Het ongeval gebeurde zaterdagavond in de Grootdonckstraat. De wagen reed van Heppen richting Koersel en ging van de weg. De auto schoof in de gracht en ging mogelijk over de kop om uiteindelijk tegen een boom tot stilstand te komen.

Bij aankomst van de hulpdiensten zat er niemand achter het stuur. In de auto zat een vrouw geklemd op de achterbank. Die werd door de brandweer bevrijd en voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

De vrouw verklaarde dat zij een passagier was en dat de bestuurder vluchtmisdrijf gepleegd had, maar tijdens haar verhoor bleek dat al snel niet te kloppen. Mogelijk is ze door de klap op de achterbank gevlogen. De vrouw had een rijverbod en mocht eigenlijk niet rijden. Bovendien was haar autoverzekering niet in orde. Daarom verzon ze het verhaal over het vluchtmisdrijf.

Corrigeer

NIEUWS