Van der Poel blij dat hij "toch niet zo slecht" was, Van Aert ging over zijn toeren in cross van Ronse

Van der Poel blij dat hij "toch niet zo slecht" was, Van Aert ging over zijn toeren in cross van Ronse

Foto: Isosport

Twee crossen, twee overwinningen voor Mathieu van der Poel. Na Meulebeke won de Europese kampioen zondag ook in Ronse, voor de eerste keer. Voor Wout van Aert, die alweer tweede werd, en Michael Vanthourenhout. "Het deed wel pijn", aldus Van der Poel.

LEES OOK: Van der Poel is ook in Ronse de beste en pakt twee op twee, Van Aert is nog maar eens tweede

"Ik ben hier heel tevreden mee. Ik had er eigenlijk geen goed oog in omdat ik niet goed hersteld was van gisteren. Ik wist dat het een gesloten koers ging worden. Dat is typisch Ronse want het is hier altijd moeilijk om het verschil te maken. Ik wist dat ik moest wachten tot het einde om het met één aanval te proberen. Ik heb dan ook afwachtend gereden, dat was de enige manier om hier te winnen", reageerde de Nederlander.

"Je voelde al vrij snel dat het niet makkelijk was om een inspanning door te trekken. Als je doortrok op het asfalt, moest je dat ergens anders bekopen. En ik moest twee keer een gat dichtrijden op Van Aert en Vanthourenhout. Dat deed echt pijn. Maar ik ben blij dat het niet zo slecht ging als verwacht. Het ging ronde per ronde beter en als ik een zege kan ruiken, kan ik altijd wat extra."

Van Aert: "Over mijn toeren"

Vijfde cross voor Van Aert, vijfde tweede plaats. Het moet ondertussen frustrerend zijn. "Ik heb met wat vergaloppeerd halfcross door even te gaan aanvallen met Michael Vanthourenhout. Dat kostte net iets te veel krachten en ik ben van die versnelling nooit echt gerecupereerd. Dat heeft me de das omgedaan. Wanneer Mathieu van der Poel dan aanging kon ik niet reageren. Het was op. Spijtig genoeg sprong ook niemand anders naar het wiel van Mathieu en zag ik hem meteen weg rijden", gaf Wout van Aert mee. "De laatste ronden voelde ik nog de tol van gisteren. Maar daar kunnen we aan werken. Wij hebben vandaag weer een mooie cross gezien en daar komen de mensen toch voor? Vandaag is het me niet gelukt. Ik ga deze week niets anders doen dan recupereren na een hectische week die me pas te beurt viel."

Michael Vanthourenhout was zaterdag nog in een akkefietje verwikkeld met Daan Soete maar pakte in Ronse nog eens een podiumplaats. "Ik heb een goed gevoel overgehouden aan Ronse. Ik voelde me vrij goed vandaag. Ik hield me bewust vooraan vandaag want ik wou niet wegzakken", begon Michael Vanthourenhout. "Van Meulebeke had ik meer dan een vijftiende plaats verwacht. Ik legde echter meteen de focus naar vandaag met een derde plaats tot gevolg. En dat akkefietje met Daan Soete dat ben ik al lang vergeten."

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.