Handelaars Rink Rond bedenken charme-offensief met eigen streekbier

Bier drinken doet je aan lokale handelaars denken

Bier drinken doet je aan lokale handelaars denken

De handelaars van Rink Rond lanceren het bier Kommersant van Kurt Marcelis (rechts). Foto: idh

Oudenaken / Sint-Pieters-Leeuw -

Om de lokale handelaar onder de aandacht te brengen, bedachten de handelaars van de Leeuwse handelaarsvereniging Rink Rond een bijzonder initiatief: ze lanceren hun eigen streekbiertje Kommersant, dat een link met de buurtwinkel legt.

“Het is een gekend fenomeen in Vlaanderen: steeds meer kleinere winkels moeten de deuren sluiten door de concurrentie van het online shoppen. De manier van winkelen verandert en het is in die situatie vaak moeilijk om overnemers te vinden”, zegt Olivier Huygens, voorzitter van Rink Rond.

“Daarom zochten we een leuke manier om mensen hiervan bewust te maken en hen toch aan te sporen om meer lokaal te winkelen. Dat komt niet enkel de lokale economie ten goede maar ook bijvoorbeeld het verenigingsleven, dat wel bij de handelaars komt aankloppen voor sponsoring van activiteiten”.

Buurtwinkel

“We kunnen als handelaars blijven Facebooken, advertenties plaatsen in kranten of cadeaucheques uitdelen. Maar wij wilden meer. Daarom zochten we een product met een lage drempel dat de connotatie oproept met de lokale buurtwinkel. Zo kwamen we op het idee van een eigen streekbiertje met de toepasselijke naam Kommersant. Wanneer mensen dit biertje drinken, hopen we dat ze meteen denken aan hun eigen bakker of krantenwinkel”, zegt Huygens.

Uiteraard moest dit bier ook lokaal gebrouwen worden. Zo sprak Rink Rond Kurt Marcelis aan, zaakvoerder van de kleine huisbrouwerij Chrystalstick in Halle.

Meer body

“Het is een blond biertje geworden van iets meer dan 5° alcohol, een doordrinker dus. Het lijkt op een gewone pils met meer body en een lekkere afdronk”, zegt brouwer Kurt.

Het bier ligt momenteel nog te rijpen en er moeten nog aroma's worden aan toegevoegd. Maar tijdens de jaarmarkt in Sint-Pieters-Leeuw kan men de Kommersant in primeur proeven op de stand van Rink Rond.

“We zullen zien hoe het loopt maar het is de bedoeling onze Kommersant te verspreiden via lokale cafés, winkels en eetfestijnen van verenigingen. Op termijn kunnen we onze actieradius uitbreiden.

Dit kan misschien uitgroeien tot een biertje die overal te lande de buurtwinkel in de picture zet. Uiteraard zullen de Leeuwse handelaars het bier ook gebruiken bij allerlei acties”, besluit Olivier Huygens.

INFO

INFO

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio