Containerpark zou ook opengesteld worden voor inwoners van Holsbeek

Iedereen zonder paspoortcontrole welkom op nieuw recyclagepark in Sint-Joris-Winge

Iedereen zonder paspoortcontrole welkom op nieuw recyclagepark in Sint-Joris-Winge

Het recyclagepark van Tielt-Winge is te klein en kan daarom niet aangepast worden. Foto: fg

Houwaart / Sint-Joris-Winge / Tielt / Tielt-Winge / Meensel-Kiezegem / Scherpenheuvel-Zichem -

Burgemeester Rudi Beeken (Open VLD) is van plan om een nieuw, bijkomend recyclagepark uit te bouwen langs de Aarschotsesteenweg in Sint-Joris-Winge. Dat zou een zogenaamd Diftar-park worden, waar wordt gewerkt met gewicht en niet meer met schattingen.

Afgelopen week zijn de werken gestart voor de uitbouw van het nieuwe recyclagepark in Messelbroek. Daarnaast koestert Rudi Beeken, burgemeester van Tielt-Winge, ook plannen om een nieuw recyclagepark uit te bouwen in de buurt van het waterzuiveringsstation langs de Aarschotsesteenweg in Sint-Joris-Winge en op een boogscheut van de rotonde aan het Gouden Kruispunt.

Recyclagepark Dorpsstraat dicht

Eerst wordt alles in gereedheid gebracht om het nieuwe containerpark in Messelbroek aan te leggen. Dat zou open staan voor de inwoners van Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge. Het recyclagepark langs de Dorpsstraat gaat meteen dicht na de ingebruikname van Messelbroek.

Omdat de werken vertraging opliepen, vroeg het gemeentebestuur van Tielt-Winge een vergunning om twee jaar extra open te blijven. Het recyclagepark van Tielt-Winge is te klein om het om te bouwen tot een Diftar-park met onder meer weegbruggen. De afstand van het huidige containerpark langs de Dorpsstraat tot het nieuwe in Messelbroek is te verwaarlozen. Het idee om een nieuw modern containerpark uit te bouwen op de zandgroeve langs de Kerkstraat in Meensel-Kiezegem werd inmiddels opgegeven.

Op basis van gewicht

“Om een betere spreiding te bekomen en ook om de inwoners van Holsbeek van dienst te zijn, hebben we plannen uitgewerkt voor een nieuw en aangepast recyclagepark in de buurt van het waterzuiveringsstation langs de Aarschotsesteenweg, vlak bij de rotonde aan het Gouden Kruispunt”, zegt burgemeester Rudi Beeken. “Het zou worden uitgerust met verzinkbare containers omdat de mensen dat vragen. Meteen zou het ook gedaan zijn met de paspoortcontrole om na te gaan of je wel een inwoner van Tielt-Winge bent.”

De paspoortcontrole valt weg omdat alle inwoners overal dezelfde prijzen zullen moeten betalen per gewicht en niet meer op basis van schattingen die de parkwachter nu maakt. Ook de knipkaarten verdwijnen dan. Betalen zal kunnen met de bankkaart, online of via een systeem van domiciliëring.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio