Huwelijksceremonie is écht stukje theater

Mémé 2PK trouwt met stenen molen, maar zorgt voor verrassing

De trouwpartij was een echt stuk theater. Foto: kma

Zandhoven - Tijdens de oldtimermeeting van de Molenhuisvrienden in Pulderbos trad Mémé 2PK in het huwelijk met de stenen molen. De sjampetter, pastoor, burgemeester en twee nonnen leidden alles in goede banen.

De Citroën 2PK viert dit jaar zijn zeventigste verjaardag, en de molen wordt 175 jaar oud. Tijd voor een ludieke stunt, dachten William Triki en Ludwig Lenaerts, die om de verwarring ten top te drijven hun baarden op ongeveer dezelfde lengte hadden getrimd. De bruid bleek echter niet de gammele Mémé 2PK die iedereen had verwacht. Nee, de oude wagen op de aanhangwagen werd voor het goede doel - Stappen tegen Pesten - geveild. Onder de patchworkbruidsjapon zat een babyblauwe nieuwe 2PK-bakgeit die Mémé opvolgt. De twee trouwringen waren twee goud gespoten autobanden. Het publiek genoot van het stukje toneel dat rond de huwelijksceremonie werd opgehangen. Er was zelfs een heus trouwalbum dat door de getuigen ondertekend moest worden. En de Citroën 2PK gaf de molen ook een zoen, door met de koplampen bijna het gezicht aan te raken dat op de molendeur was geplakt.

In het najaar, of ten laatste in het voorjaar van 2019, worden kindertjes verwacht, dus er komt nog een vervolg aan het absurde huwelijk.

Er waren veel oldtimers op de meeting, met onder meer de unieke Mosselschuit.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio