PSG laat geen spaander heel van Denayer en Lyon: Mbappé scoort vier keer in dertien minuten

PSG laat geen spaander heel van Denayer en Lyon: Mbappé scoort vier keer in dertien minuten

Foto: Photo News

Paris Saint-Germain heeft zondagavond Olympique Lyon op forfaitcijfers getrakteerd tijdens de afsluiter van de negende speeldag in de Ligue 1. Grote held in de 5-0 zege van de Parijzenaars was Kylian Mbappé met vier treffers. Bij PSG stond Thomas Meunier aan de aftrap, bij Lyon was er een plek voor Jason Denayer in de basiself. Beide Rode Duivels speelden het hele duel.

Mbappé schitterde een eerste keer na negen minuten door een strafschop af te dwingen. Neymar zette de elfmeter om, waarna de show van de Franse tiener pas net kon beginnen. Na rust scoorde Mbappé in dertien minuten vier keer (61., 66., 69. en 74.). Voor de pauze waren beide teams al tot tien herleid na rode kaarten voor Kimpembe (32.) en Tousart (45.+1).

In de tussenstand in Frankrijk behoudt PSG zijn maximum van 27/27. Een tegenvallend Lyon kampeert met 14/27 op de zesde plaats.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.