Mode

Diane Von Furstenberg sluit zich aan bij modehuizen die bont afzweren

Diane Von Furstenberg sluit zich aan bij modehuizen die bont afzweren

Foto: Isopix

Met Gucci, Versace en onlangs nog Burberry zijn er de laatste tijd al heel wat modehuizen geweest die aankondigden dat ze niet langer bont zullen gebruiken. Het laatste label dat aan dat rijtje toegevoegd mag worden, is dat van Diane Von Furstenberg.

Beetje bij beetje verdwijnt bont uit de modewereld. De laatste jaren kondigden heel wat grote modehuizen aan dat ze er niet langer gebruik van zullen maken en onder meer de stad Los Angeles is aan een verbod op elke vorm van handel en productie van bont aan het werken. Hoewel tot zo'n 15 procent van de ontwerpen van Diane Von Furstenberg sinds 2015 bont bevatte, heeft het bedrijf nu aangekondigd daar paal en perk aan te stellen.

DVF, dat door creatief directeur Nathan Jenden wordt geleid, zal samen met de Council of Fashion Designers of America op zoek gaan naar innovatieve textielsoorten die als vervanger kunnen dienen. "Ik ben super enthousiast dat de technologie het mogelijk maakt om je even glamoureus te voelen in faux fur", reageert Von Furstenberg zelf. 

"Verantwoordelijkheid aanvaarden"

In een interview met WWD liet ook CEO Sandra Campos haar licht schijnen op de zaak. "Het is tijd voor ons om die verandering door te voeren en de verantwoordelijkheid te aanvaarden dat we het doden van dieren enkel voor mode niet promoten. We leggen onszelf toe op het maken van de shift naar een meer ethische en duurzame mode-industrie door de consument innovatieve en gesofisticeerde alternatieven aan te bieden. Vanaf 2019 zal DVF dan ook niet langer gebruik maken van exotische huiden, mohair, angora of bont."

LEES OOK. Na Gucci en Armani stopt ook Versace met bont

LEES OOK. Los Angeles legt bont aan banden

LEES OOK. Van de catwalk naar je kleerkast: de leukste jassen voor de herfst

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees