Jean-Marc Mwema scoort na bizarre partij winnende korf voor Oostende

Bizarre partij eindigt met uithaal van coach Oostende: “Deze ref doet ons al jaren pijn”

Geen stunt van Brussels tegen Oostende. Na een lange achtervolging en de uitsluiting van coach Dario Gjergja had Brussels op 23 seconden van het einde een 83-80 bonus op zak. Jean-Marc Mwema besliste echter de partij.

Er zijn nog zekerheden in de EuroMillions League: zelfs een gehavend Oostende – zonder T.J. Williams en ­Marin Maric – blijft ijzersterk en boekte dan ook een verdiende tweede opeenvolgende zege. En ook Dario Gjergja blijft emotioneel coachen en werd in het slotkwart, na een tweede technische fout, uitgesloten. Het kostte de kustploeg bijna de overwinning. Een schitterende Domien Loubry (5 op 6 bommen) leidde na een lange achtervolging Brussels in money-time naar 74-73 en met een verre bom op 23 seconden van het einde naar 83-80. Oostende hing in de touwen, maar wilde niet wijken. Uitblinker Nemanja Djurisic scoorde, miste zijn bonus vrijworp, maar zag Jean-Marc Mwema een aanvallende rebound verzilveren naar een 83-84-bonus. Brussels maakte in de laatste aanval niets meer klaar en vergat vooral Domien Loubry vrij te spelen.

“We geven het weg in de slotseconden, maar Oostende verdiende de overwinning”, zei coach Serge Crevecoeur, na een jaar Frankrijk, terug bij Brussels.

Bij Oostende, dat via Chase Fieler, Elias Lasisi, Vincent Kesteloot, Dusan Djordjevic en een oersterke Nemanja Djurisic constant een veilige bonus (25-36, 47-60 en 58-71) op zak had, borrelden de frustraties na de uitsluiting van coach Dario Gjergja op. “Respect voor Brussels en vooral voor de knappe prestatie van Domien Loubry. De arbitrage was echter niet oké. Ik zal dat melden aan het arbitragecomité. Mijn eerste technische was correct, de tweede niet. De onsportieve fout van Yannick Desiron was belachelijk. Het was op dat moment geen vijf tegen vijf, maar acht tegen vijf. Dan wordt het zelfs in een partij die je controleert moeilijk”, aldus coach Dario Gjergja. De coach van Oostende en de nieuwe bondscoach van de Belgian Lions ging nog verder. “Ref Martin Vanhoye doet ons al enkele jaren pijn. Dat is niet gezond en moet stoppen.”

INFO

Brussels83Oostende8418-21, 19-26, 21-24, 25-13

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.