Pestproces tegen Heilig Hartcollege Halle moet worden overgedaan voor andere rechter

Pestproces tegen Heilig Hartcollege Halle moet worden overgedaan voor andere rechter

Themabeeld Foto: Shutterstock

Halle -

De Brusselse correctionele rechtbank heeft maandag nog geen vonnis geveld in het proces dat de ouders van een meisje dat gepest zou zijn, hebben aangespannen tegen het Heilig Hartcollege in Halle. De rechter die het dossier behandelde, heeft vastgesteld dat er een schijn van partijdigheid dreigt te bestaan. Hij oordeelt dat het dossier daarom door een andere rechter moet worden behandeld. Het proces wordt nu overgedaan op dinsdag 16 oktober.

De pesterijen zouden zijn begonnen toen het meisje, Y. V., in het vijfde leerjaar zat in het Heilig Hartcollege. Zo zouden gesprekken tussen medeleerlingen stilgevallen zijn toen zij erbij kwam, en zou het meisje geïntimideerd zijn toen ze een taak afmaakte en haar klasgenoten niet. Het meisje veranderde van richting, maar ook daar zou het gepest niet gestopt zijn. Uiteindelijk bleef ze op doktersvoorschrift thuis en werkte ze enkel haar stage af. Intussen is ze van school veranderd.

Volgens de ouders werd de directie van het Heilig Hartcollege van in het begin ingelicht over de pesterijen, maar heeft ze die klachten nooit ernstig genomen. Het meisje zou enkel op weerbaarheidscursus gestuurd zijn terwijl de pestende leerlingen niet of nauwelijks werden aangepakt. Ook is er sprake van interne mails waarin personeelsleden van de school de situatie omschreven als “de soap Y. wordt de horror Y.”

De ouders hebben daarom het Heilig Hartcollege gedagvaard en eisen een schadevergoeding van 3.000 euro. Het parket Halle-Vilvoorde vroeg de vrijspraak omdat er in hoofde van de school geen sprake was van belaging. Het college zelf voerde aan dat er weinig bewijs was voor de beweerde pesterijen en dat er wel degelijk was opgetreden tegen de pesterijen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees