10de Whiskypaviljoen in Brielpaviljoen

10de Whiskypaviljoen in Brielpaviljoen

Marc Verleyen, rechts, en zijn team gaan voor de tiende keer op de whiskytoer. Foto: LEZ

Deinze - Het Petegems Whiskypaviljoen opent voor de tiende keer de deuren op zaterdag 13 en 14 oktober in het Brielpaviljoen in Deinze. Je kan er meer dan 200 single malt whisky’s degusteren en er is bovendien ook een select aanbod van gin tonics en streekbieren. Een doedelzakspeler zorgt voor de ideale achtergrond om te genieten van het ‘Schotse levenswater’ en natuurlijk van de beruchte haggis. Wie komt in een Schotse kilt krijgt een gratis whisky. De toegang is gratis.

Voor elk wat wils

Tijdens het Petegems Whiskypaviljoen is er een aanbod voor iedereen. Zowel een ervaren whiskydrinker als een beginneling kan in het assortiment een eigen smaakmaker vinden. Elke beginneling kan daarbij te rade gaan bij whiskymaster Philippe Roegies. Dit jaar is er ook nog ‘een specialleke’. Het gaat om een eigen botteling: een ‘unknown Speyside’, een whisky die 12 jaar werd gerijpt in een sherryvat en nadien nog ettelijke jaren in bourbonvaten. Uiteraard kan je ook een fles meenemen om thuis van te genieten, zoals een aantal heel exclusieve flessen.

Whisky meets Victoria

Marc Verleyen: ‘Sinds een paar jaar stellen wij ons weekend ook in het licht van een thema. Zo werkten we reeds rond ‘Whisky meets art’ en ‘ Whisky meets Deinze’.  We merken dat whisky vooral mannen aanspreekt en slechts een handvol vrouwen de weg vindt naar het whiskypaviljoen. Daarom willen wij dit jaar iets doen voor de dames. Victoria is een bedrijf dat sinds 1991 op de markt staat en meer dan 400 juwelen aanbiedt. Zij hebben ruim aanbod naar ieders smaak en beurs. Victoria werkt vooral met workshops en tentoonstellingen gepresenteerd door consulentes. Tijdens het Petegems Whiskypaviljoen zal er doorlopend een showtafel in de zaal staan en is er ook een ervaren Victoriaconsulente aanwezig om iedereen bij te staan met professioneel advies.’

Alternatieven

Voor wie wil komen genieten van de Schotse sfeer maar geen whiskyliefhebber is, is er een ruim aanbod aan andere dranken, frisdranken, Cava, Het Leiebier en het Lefort-bier. Na het succes van vorig jaar gaat men verder op het elan van de Gin-Tonics. Maar ook hier is Schotland niet ver af, want de aangeboden gins zijn van Schotse oorsprong: Darleys View uit Fife, The Pink 47 en Old Raj 46%, de nieuwkomer van dit jaar. En er is ook nog een gin gedistilleerd in Argyll en heel speciaal van smaak en kleur door het toevoegen van Safraan. Traditioneel is dan weer de Fever Tree Indian Tonic.

Gaelic coffee

Bij ons beter bekend als Irish Coffee, is Gaelic coffee een heerlijk drankje dat zowel in Ierland als Schotland wordt geserveerd. Het bestaat uit een goede Ierse whisky met gitzwarte koffie, (bruine) suiker en semi-vloeibare room. Op deze tiende editie van het Petegems whiskypaviljoen wordt deze voor de eerste keer geserveerd. Hij wordt gemaakt met Tullamore Dew, de uitgelezen Ierse whisky voor een perfecte Gaelic coffee. Met deze whisky werd trouwens de allereerste Irish coffee gemaakt in San Francisco, Californië, maar dan wel door geëmigreerde Ieren..

Er is vrije toegang in het Brielpaviljoen aan de Brielmeersen op zaterdag 13 oktober van 14 tot 20 u en op zondag van 11 tot 18 u.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio