Astene Feest brengt lokale en Belgische toppers naar de kermis

Astene Feest brengt lokale en Belgische toppers naar de kermis

Het organiserend comité van Astene Feest. Foto: RR

Deinze - Voor het tweede jaar op rij slaan de lokale verenigingen van Astene de handen in elkaar voor een uitgebreid feestprogramma tijdens de najaarskermis van 19 tot 22 oktober. Het diverse programma biedt voor elk wat wils. Zo krijgt Astene op zaterdag het Belgisch kampioenschap veldrijden voor de LRC-reeksen en staat er heel wat lokaal talent op het podium op zondag.

“Na de geslaagde editie van Astene Feest vorig jaar, wilden we dit jaar nog een stap verder gaan”, zegt voorzitter Rutger De Reu. “Naast de traditionele activiteiten organiseren we op zondagavond Astene on Stage, waarbij we met As one, Les Amis de Charles en Cover The Moon een aantal bekende Astense gezichten op het podium brengen. We hopen op die manier een nieuwe traditie te starten met muziek op zondagavond.”

“Op sportief gebied pakken we dit jaar uit”, zegt Dirk De Keukelaere. “We zijn er in geslaagd het Belgisch Kampioenschap Cyclocross bij de LRC-reeks naar Astene te halen. Op zaterdagmiddag kan je tussen 12.30 u en 18 u terecht om in verschillende reeksen de nieuwe Belgische top te leren kennen.”

“Daarnaast zijn er heel het weekend activiteiten van verschillende verenigingen. We bezorgen iedere familie die in Astene woont opnieuw een mooie kermisfolder, zodat iedereen op de hoogte blijft van de activiteiten in ons bruisend dorp”, besluit voorzitter Rutger De Reu.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio