Beerschot Wilrijk haalt stamnummer 13 terug naar het Kiel: “We doen dit voor de supporters”

Beerschot Wilrijk haalt stamnummer 13 terug naar het Kiel: “We doen dit voor de supporters”

Foto: GMAX AGENCY

KFCO Beerschot Wilrijk start het volgende seizoen met stamnummer 13. Dat is het nummer dat aan het oude K. Beerschot VAV is verbonden en voor veel supporters een bijna mythische betekenis heeft. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

De club telde een stevig bedrag neer om stamnummer 13 weer in handen te krijgen. “Wij vinden dat het stamnummer meer dan een symbolische waarde heeft en belangrijk is voor onze supporters”, aldus Francis Vrancken van bouwbedrijf DCA tegenover Gazet van Antwerpen.

Het stamnummer 13 was al sinds het faillissement van het oorspronkelijke Beerschot VAC in 1999 verdwenen. Na de fusie met Germinal Ekeren werd onder de naam Germinal Beerschot doorgegaan met een nieuw logo en stamnummer 3530. Onder nieuwe baas Patrick Vanoppen werd de naam nogmaals veranderd naar Beerschot AC, tot het faillissement in 2013. Deze keer hielp KFCO Wilrijk de club uit de penarie, waarop werd verdergegaan onder stamnummer 155.

Het is nog niet duidelijk of dit ook wil zeggen dat de naam Beerschot Wilrijk weer zou veranderen naar ‘Beerschot’, of er ook weer oude logo’s gebruikt zouden worden. “Dat moeten we stap voor stap bekijken”, aldus ondervoorzitter Walter Damen.

“We doen dit ook voor de supporters”

Voor de nieuwe eigenaars van de Kielse Ratten, bouwbedrijf DCA en de Saoedische prins Abdullah Bin Mossaad, is het terugkopen van het stamnummer een prioriteit. “Wij hebben in Beerschot geïnvesteerd omdat het een traditieclub is. Door het oorspronkelijke stamnummer 13 terug te kopen, halen we de banden met de rijke geschiedenis van deze mooie club aan. We doen dit ook voor de supporters. Vooral voor de vele trouwe fans die de club zijn blijven volgen en er mee voor hebben gezorgd dat ze nog bestaat”, klinkt het.

Aan het nummer 13 hangt een serieus prijskaartje. De nieuwe investeerders zullen die kosten dragen. “Het is een aanzienlijk bedrag maar stamnummer 13 heeft meer dan een symbolische waarde”, zeggen de clubeigenaars. “De naam en het merk ‘Beerschot’ zijn sterker en echter met ‘den 13’. Dit toont dat we ambitieus zijn. Het is een belangrijk signaal.”

Volgens voorzitter Eric Roef moet de procedure tegen volgend seizoen afgerond zijn. “We hebben dit grondig onderzocht en voldoen aan alle voorwaarden en criteria. We gaan ervan uit dat de KBVB van dezelfde mening is en aan dit initiatief meewerkt. Dat het stamnummer 13 weer naar het Kiel verhuist, is goed voor het Belgische voetbal en historisch voor Beerschot.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.