Eis van vader om verzorgingstafels in mannentoiletten te zetten, gaat viraal en krijgt steun uit alle hoeken

Donte Palmer wil dat vrouwen en mannen gelijkwaardig zijn: “We zijn ook gevoelig” Video: Reuters

Een foto van een Amerikaanse man die oncomfortabel op een openbaar toilet moet hurken om de luier van zijn zoontje te verversen, ging in september in een mum van tijd viraal en was het startschot voor een opmerkelijke campagne. De vader in de foto eist dat er verzorgingstafels komen in openbare herentoiletten, omdat mannen ook “gevoelig zijn en kinderen opvoeden”. Hij wil hiermee een lans breken voor gelijkheid tussen vrouwen en mannen, en benadrukken dat ook mannen “om 4 uur willen opstaan om een flesje op te warmen”.

Donte Palmer werd voor veel gelijkgezinde vaders een rolmodel nadat de foto van de man en zijn zoontje tienduizenden keren werd gedeeld op sociale media. Palmer besloot dat hij zijn bekendheid op internet wilde gebruiken om iets te veranderen en zette de campagne Squat for Change (hurken voor verandering, nvdr.) op poten. Hij eist onder andere dat er verzorgingstafels in openbare mannentoiletten komen zodat vaders niet meer op de vloer moeten hurken om hun kinderen een verse luier om te doen.

“Want in deze bepaalde situaties zullen we zeker hurken om onze baby te verschonen”, klinkt het in een video die Palmer via sociale media verspreidde. “We zijn gevoelig en we zijn ook verzorgers.” De man ijvert om alle rollenpatronen te verwoesten en wil de volledige gelijkheid tussen mannen en vrouwen, net zoals bij hem thuis: “Mijn vrouw en ik zijn gelijk en doen alles zo, als het nu koken, poetsen of onze jongens verzorgen is.”

Heel wat mannen en vaders steunen Palmer en stuurden berichten en foto’s om hun ervaringen te delen en de man een hart onder de riem te steken. Het is echter niet de eerste keer dat een vader het tekort aan verzorgingstafels in herentoiletten aankaart. In 2015 deelde de bekende acteur Ashton Kutcher een bericht over hetzelfde probleem op sociale media en riep hij op om die lacune recht te zetten.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees