Emotioneel eerbetoon aan overleden Belgische profrenner Duquennoy voor start Ronde van Turkije

Emotioneel eerbetoon aan overleden Belgische profrenner Duquennoy voor start Ronde van Turkije

Foto: Tour of Turkey / Brian Hodes

De overleden Belgische wielrenner Jimmy ­Duquennoy (23) heeft bij de teampresentatie voor de start van de Ronde van Turkije een emotioneel eerbetoon gekregen van zijn ploeg, het procontinentale WB Aqua Protect Veranclassic. De foto van Duquennoy werd groot op de achtergrond geprojecteerd. De jonge profrenner overleed vrijdagavond aan de gevolgen van een hartstilstand.

De organisatie van de Ronde van Turkije liet in een persbericht weten “geshockeerd” en “diep bedroefd” te zijn om het overlijden.

Duquennoy reed woensdag nog mee in wat de allerlaatste koers van zijn programma was, de Münsterland Giro, waarna hij samen met ploegleider Amorison naar huis was gereden. De 23-jarige had nog een blanco erelijst bij de profs. Dit seizoen was zijn beste uitslag een tiende plaats in Dwars door West-Vlaanderen.

Het is de tweede keer dit jaar dat een jonge Belgische renner overlijdt. In april stierf de eveneens 23-jarige Michael Goolaerts (Veranda’s Willems-Crelan) nadat hij tijdens Parijs-Roubaix een hartstilstand had gekregen.

LEES OOK: Jonge profwielrenner Jimmy Duquennoy (23) overleden: “Hij zat gewoon in de zetel. Plots antwoordde hij niet meer”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.