Triggerfinger moet de Fabeltjeskrant laten rocken

Hatsikidee! ‘De Fabeltjeskrant’ keert terug en doet dat met een wel héél opvallende gastbijdrage. Triggerfinger-drummer Mario Goossens (46) schrijft de muziek voor de allereerste film van Meneer De Uil.

Nostalgici in Vlaanderen en Nederland sprongen een gat in de lucht toen vorig jaar een nieuwe reeks van De Fabeltjeskrant werd aangekondigd. In december komt daar zelfs een eerste bioscoopfilm bij, De Fabeltjeskrant & de Grote Dierenbosspelen. Die wordt gemaakt door de Belgische regisseur Freek Quartier en het Gentse 3D-productiehuis Grid VFX.

Opvallend: Meneer De Uil en Juffrouw Ooievaar krijgen er nóg een Belgische toets bij, want Mario Goossens schrijft de muziek voor de film. Doorgaans mept Goossens zich in het zweet bij onze vaderlandse rock-’n-rolltrots Triggerfinger, maar na de soundtracks voor de Safety First-film en Everybody Happy van Nic Balthazar duikt hij nu ook op in Fabeltjesland.

“Dit wordt mijn eerste kinderfilm”, zegt Goossens. “Heel fijn om te doen, zeker omdat het nu anders mag dan vijftig jaar geleden. Moderner. Er zitten popliedjes in de film, maar ook een rocksong. Eén nummer klinkt als Blur, een ander is dan weer Beatles-achtig. Moet kunnen, vind ik: kinderen luisteren nu al op jonge leeftijd naar verschillende genres. Tegenwoordig vindt een peuter van 3 zelfs Metallica al goed.” Ook de Nederlandse dj en Tomorrowland-habitué Armin van Buuren maakt twee nummers voor de film.

Jubileum

De Fabeltjeskrant-prent komt er ­vijftig jaar na de start van het legen­darische kinderprogramma dat ook in Vlaanderen een groot succes was. In totaal werden tussen 1968 en 1992 liefst 1.640 afleveringen van De Fabeltjeskrant uitgezonden in meer dan veertig landen. Het jubileum wordt gevierd met de film, daarna volgt de nieuwe animatieserie, een expositie en een boek. De Fabeltjeskrant & de Grote Dierenbosspelen verschijnt in december eerst in Nederland, vanaf de krokusvakantie komt de film ook in onze zalen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees