VIDEO. Burgemeester stelt trots nieuwe fusiegemeente voor, maar gaat pijnlijk de mist in

VIDEO. Burgemeester stelt trots nieuwe fusiegemeente voor, maar gaat pijnlijk de mist in

Burgemeester Johan Cornelis op de trappen aan de Leie-arm in Machelen, vooralsnog geen deel van Deinze. Foto: rr

Deinze / Nevele -

Johan Cornelis, de burgemeester van Nevele, lanceerde gisteren een filmpje waarin hij zichzelf en zijn nieuwe fusiestad Deinze voorstelde. Hij heeft nog wat werk: Cornelis denkt dat Machelen in Deinze ligt. Maar dat is nog altijd Zulte, burgemeester.

In het filmpje vertelt Cornelis over zichzelf en over zijn carrière binnen de Nevelse CD&V en gemeenteraad. Hij toont ook plekken om fier op te zijn: het kunstgrasveld in Poesele, het kasteel van Ooidonk en de Carpool in Hansbeke.

Cornelis zegt dat hij er wil zijn voor alle Deinzenaars. “Deinze heeft in het verleden bewezen dat zij hun deelgemeenten niet in de kou laten staan, maar er evengoed investeren zoals in de stadskern. Dat is ook belangrijk om de cohesie te bewaren en ook aan de mensen uit de verste deelgemeenten aan te tonen dat waar je ook in deze stad woont, je een inwoner bent waar we een hart voor hebben”, vertelt Cornelis in het filmpje.

Herexamen

En dan zie je de burgervader wandelen op de trappen aan de oude Leie-arm in de Zultse deelgemeente Machelen. Ofwel krijgt Johan Cornelis herexamen aardrijkskunde, ofwel is hij al met de volgende fusie bezig.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees