Anonieme briefschrijver geeft toe de naam van Van Quickenborne te hebben misbruikt

Anonieme briefschrijver geeft toe de naam van Van Quickenborne te hebben misbruikt

Frank Vierstraete: "Overleg is altijd de beste manier, daarom deed ik dat voor hem." Foto: vkk

Kortrijk -

Drieduizend pamfletten buste J.L. uit Heule de jongste dagen. Hij hekelde de leegstandsbelasting in Kortrijk, maar hij ging zelf in de fout.

Er waren drieduizend pamfletten gepost en er lagen er nog eens zo veel klaar, maar J.L. uit Heule houdt ermee op. Hij is tot verzoening gebracht door Frank Vierstraete. J.L. was een huis aan het verbouwen in Heule, maar dat bleek volgens de wet te lang te duren. Na vier jaar vrijgesteld te zijn van leegstandsbelasting moest hij die toch betalen. Dat was zijn eigen fout want hij vergat aan het dossier verder gevolg te geven. Hij kreeg een boete van 4.500 euro en dat zinde de man niet. Daarom buste hij de afgelopen dagen drieduizend flyers.

J.L. geeft nu toe dat hij de naam van burgemeester Vincent Van Quickenorne (Open VLD/Team Burgemeester) misbruikte, maar zegt ook dat hij dat met iedere andere burgemeester zou hebben gedaan.

Frank Vierstraete, een kennis van de familie van J.L en kandidaat bij Team Burgemeester bemiddelde en ging samen met J.L in gesprek met Van Quickenborne. “J.L beseft dat hij in de fout is gegaan”, zegt Vierstraete. “Hij geeft ook toe dat hij de politiek misbruikte om meer aandacht te krijgen. In zijn brief schreef hij dat de Kortrijkse raadskelder geen leegstandsbelasting betaalt, maar voor kelders wordt er geen dergelijk dossier opgemaakt. De raadskelder hoort tot het stadhuis en dat staat niet leeg.”

J.L. houdt zich op de achtergrond, maar beaamt wat Vierstraete zegt. Hij wou een tegenpamflet verspreiden, maar daar is niet op ingegaan.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees