Politie betrapt inbreker tussen het groenafval op containerpark

Politie betrapt inbreker tussen het groenafval op containerpark

Foto: Google Street View

Mechelen -

De lokale politie heeft afgelopen vrijdag een inbreker op heterdaad betrapt op het containerpark op de Blarenberglaan in Mechelen. De 30-jarige man hield zich schuil in het groenafval, maar kon opgepakt worden. Twee andere verdachten werden ook opgepakt, in hun auto trof de politie inbrekersmateriaal en mogelijke gestolen goederen aan.

De politie kreeg vrijdagavond rond kwart over negen melding van een alarmcentrale dat twee personen aanwezig waren op het containerpark. Na enkele minuten was een patrouille ter plaatse, die tijdens de zoekactie een 30-jarige man aantroffen. Hij hield zich schuil in het groenafval, maar kon opgepakt worden. Aan de ingang van het containerpark stonden 15 batterijen, klaar om meegenomen te worden.

In de omgeving trof de patrouille een auto met Roemeense nummerplaten aan, met daarin een 16-jarige vrouw zonder identiteitsdocumenten. Zij werd opgepakt, net als een 41-jarige derde verdachte die zich schuilhield in het struikgewas. In het voertuig werden goederen (o.a. computerschermen en spelconsoles) aangetroffen die mogelijk eerder gestolen werden, alsook inbrekersmateriaal (kniptang, schroevendraaiers, breekijzer en handschoenen).

Alles werd in beslag genomen, de drie betrokkenen werden meegenomen naar het commissariaat en worden ter beschikking gesteld van het parket.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio