Mode

Jean-Charles de Castelbajac moet Benetton nieuw leven inblazen

Jean-Charles de Castelbajac moet Benetton nieuw leven inblazen

Foto: Isopix

United Colors of Benetton heeft met Jean-Charles de Castelbajac een nieuw creatief directeur aangesteld. Hij zal zowel de mannen- als de vrouwencollectie aanpakken. In de herfst van 2019 worden zijn eerste creaties verwacht, op een volledige collectie zal het wachten zijn tot 2020.

Met Jean-Charles de Castelbajac heeft Benetton een grote naam aan boord gehaald. De ontwerper is een vaste waarde in de Franse modewereld en oprichter van Iceberg en later van zijn eigen modehuis Jean-Charles de Castelbajac. Beide merken verliet hij respectievelijk in 1978 en 2016.

In zijn lange carrière die enkele decennia overspant, heeft hij ook samengewerkt met Max Mara, Ellesse, Courrèges, Rossignol en Le Coq Sportif en nu is dus het Italiaanse modehuis aan de beurt.

Heel wat ervaring heeft de man dus ondertussen opgedaan, maar dat is niet het enige wat CEO Luciano Benetton aansprak. "Ook zijn charisma en zijn talent om de trends van morgen te voorspellen, zullen een grote aanwinst zijn voor ons bedrijf", klinkt het in een reactie aan WWD. 

Regenboogkleuren

De ontwerper zelf ziet dan weer veel gelijkenissen tussen hem en het Italiaanse merk. "United Colors of Benetton is een iconisch label dat de wereld van vandaag voor ogen had: een poppy, kleurrijke, betaalbare en globale mode, die werd versterkt door de krachtige beelden van Oliviero Toscani (fotograaf van de bekende controversiële reclamecampagnes die Benetton tussen 1982 en 2000 lanceerde, nvdr.)", zegt de Castelbajac. "We hebben altijd eenzelfde idee over mode gehad, dat gekarakteriseerd wordt door de passie voor breigoed en regenboogkleuren."

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees