Tikfout "om de aandacht te trekken" op verkiezingsfolder Open Vld

Tikfout "om de aandacht te trekken" op verkiezingsfolder Open Vld

We love Zondhoven. Foto: kma

Zandhoven - 'We love Zondhoven!' staat groot op de verkiezingsfolder van de Zandhovense Open Vld-afdeling geschreven. “Geen tik- of drukfout, maar een opzettelijke verschrijving, om de aandacht te trekken”, legt lijsttrekker Thomas De Boe uit.

De inwoners van Zandhoven vonden maandag het merkwaardige verkiezingsdrukwerk in hun brievenbus. Als je naar de website van Open Vld surft, staat er dat Zondhoven een verwijzing is naar “zonde van de gemiste kansen”. Maar in de folder zelf staat geen uitleg bij wat op het eerste gezicht een lapsus op de voorpagina van de verkiezingsfolder lijkt. “We moesten iets doen om op te vallen”, zegt lijsttrekker Thomas De Boe. “CD&V en N-VA geven echte boeken uit als verkiezingsdrukwerk. De vraag is hoeveel mensen dit lezen. De  'o' in Zondhoven is een poging om de aandacht te trekken.”

Of ze dat binnen in de folder niet beter hadden geduid? “Achteraf gezien misschien wel, want we krijgen inderdaad reacties van mensen die denken dat het een drukfout is. Maar we hadden al zo weinig plaats vanbinnen om onze programmapunten uiteen te zetten...”

Open Vld trekt zondag naar de kiezer met vijf kandidaten. De partij hoopt een zetel te heroveren, zodat er opnieuw een liberale afvaardiging is in de gemeenteraad. In 2012 verloor Open Vld zijn twee zetels.

(kma)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio