Stephen Curry scoort belachelijk moeilijk schot, maar zijn coach maakt het te bont tijdens NBA-wedstrijd

Stephen Curry scoort belachelijk moeilijk schot, maar zijn coach maakt het te bont tijdens NBA-wedstrijd

Foto: rr

Nog één week en dan barst het NBA-seizoen weer in alle hevigheid los. Intussen bereiden de 30 teams zich voor met oefenwedstrijden, tegen elkaar. Maar ook daar lopen de emoties soms hoog op.

De Golden State Warriors gaan voor hun derde titel op rij maar hadden het tegen de Phoenix Suns niet onder de markt. GSW leidde enkel in het eerste kwart en kreeg daarin 40 punten tegen. Coach Steve Kerr had Kevin Durant en Stephen Curry een klein preekje gegeven tijdens de rust en wilde met veel energie aan het derde kwart starten. Maar daarin kreeg Curry vrijwel meteen een technische fout nadat hij niet akkoord ging met een offensieve fout.

Tot frustratie van Kerr, die het parket opliep en begon te roepen tegen het scheidsrechterlijk trio. Kerr, vijfvoudig NBA-kampioen als speler, werd meteen naar de tribune verwezen. "Ik wilde hier niet eens zijn", riep Kerr in het gezicht van een van de refs. "Dag!", voegde hij er nog aan toe met een wuivende hand.

De Warriors verloren uiteindelijk met 109-117 ondanks 23 punten van Curry. Bij de Suns, zonder sterspeler Devin Booker, was rookie DeAndre Ayton goed voor 18 punten en 7 rebounds. Kerr zei na afloop dat hij liever in de kleedkamer zat dan naast het veld. "Ze hebben daar altijd een groot buffet klaar staan voor ons na de wedstrijd dus ik wilde de eerste zijn om aan te schuiven."

Curry liet een dag eerder trouwens een belachelijk cool schot zien. Hij heeft een patent op het maken van gekke driepunters, maar deze was toch wel speciaal. Vanaf de middellijn met zijn rug naar de ring. Het publiek in Oakland ging uit zijn dak. En coach Kerr? Die keek naar de verkeerde kant en miste zo het topmomentje van zijn point guard.

Andere uitslagen:

Dallas - Philly 115-112

Rookie Luka Doncic scoorde 15 punten, 4 rebounds en 5 assists, bij de Sixers tekende Joel Embiid voor 29 punten.

Chicago - Charlotte 104-110

Kemba Walker scoorde 20 punten voor de Hornets, Zach LaVine 26 punten voor de Bulls.

Indiana - Cleveland 111-102

Victor Oladipo leidde de Pacers naar de zege met 23 punten en 6 rebounds.

Brooklyn - Detroit 110-108

Na één verlenging had D'Angelo Russell 25 punten gescoord voor de Nets, Blake Griffin scoorde er 17 voor Detroit.

Orlando - Miami 89-90

De 19 punten, 8 rebounds en 5 assists van Rodney McGruder waren net voldoende voor de Heat.

Washington - New York 110-98

Bradley Beal en John Wall scoorden samen 34 punten tegen de Knicks.

Maccabi Haïfa - Sacramento 100-132

Buddy Hield gooide 22 punten binnen voor de Kings.

Corrigeer