Muzikante Trixie Whitley: “Ook ik ben meerdere keren seksueel aangerand”

De muzikante Trixie Whitley maakt zich zorgen over deze ‘Trumpiaanse tijden’ van haat, misogynie en racisme.

In de nasleep van de benoeming van opperrechter Brett Kavanaugh, die beschuldigd wordt van aanranding tijdens zijn tienerjaren, deelt Trixie Whitley haar ervaringen bij een foto waarop ze haar dochter vasthoudt.

“De uitbarsting van haat, misogynie, racisme en onrechtvaardigheid die zich als een lopend vuurtje over de wereld verspreidt, raakt iedereen die misbruik en onderdrukking heeft ervaren diep”, schrijft de Belgisch-Amerikaanse muzikante die in New York woont.

“Gelukkig weet ik dat ik hier niet alleen in ben”, zegt ze. “Ik ben ook een overlever van verkrachting en verschillende seksuele aanrandingen, zowel binnen als buiten de industrie waarin ik sinds mijn kindertijd betrokken ben.”

Dochter

In haar bericht haalt ze ook haar driejarige dochter aan. “Ik zal er alles aan doen om haar te tonen dat ze veel meer keuzes heeft dan de status quo die onze maatschappij haar aanbiedt. (...) Ze kan ingaan tegen iedereen die haar mogelijkheden bewust of onbewust probeert te ondermijnen.”

Zelf verliest ze haar geloof in de mensheid niet. “Ze (haar dochter, red.) kan erop vertrouwen dat er veel mannen en vrouwen zijn die geen aanranders of verraders van onze mensenrechten zijn.”

Ze eindigt met: “Ik blijf geloven dat we beter kunnen doen dan dit, als we durven te kiezen voor moed in plaats van angst.”

Zeventien

In het Canvas-programma Elvis blijft bestaan zei Trixie Whitley vorig jaar al dat ze vaak te maken heeft gekregen met seksisme en ook met aanranding. Twee keer is ze bijna aangerand, vertelde ze. Telkens kreeg ze in een lift een tong in haar mond geduwd. Zíj was zeventien, de mannen actief in de muzieksector.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees