Maand lang hinder op E19 door werken tussen Brecht en Loenhout

Maand lang hinder op E19 door werken tussen Brecht en Loenhout

Foto: BFM

Brecht -

Van vrijdag 19 oktober tot maandag 26 november voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de E19 om het wegdek richting Nederland te vernieuwen tussen Brecht en Loenhout. Op weekdagen moet het verkeer er in beide richtingen over twee versmalde rijstroken, ‘s nachts en tijdens het weekend zal er richting Nederland meestal zelfs maar één rijstrook open zijn en wordt er heel wat verkeershinder verwacht.

De werken kaderen in het driedelige renovatieproject van de E19 ten noorden van Antwerpen waarbij de voorbije zomer al het wegdek aan het knooppunt Antwerpen-Noord werd aangepakt. Dit najaar is het 5,5 kilometer lange stuk tussen Brecht en Loenhout richting Nederland aan de beurt, volgend jaar volgt nog het stuk tussen Sint-Job-in-’t-Goor en Kleine Bareel richting Antwerpen.

Vanaf het op- en afrittencomplex Brecht (nr. 3) tot net voorbij het complex van Loenhout (nr. 2) zal op de linker- en rechterrijstrook de toplaag en een onderlaag worden vernieuwd en op de pechstrook alleen de toplaag. De metalen vangrails op de middenberm worden bovendien vervangen door betonnen constructies. Om toch nog verkeer richting Nederland mogelijk te maken, zal er een doorsteek gecreëerd worden en maakt AWV werk van versmalde rijstroken in beide richtingen.

Richting Antwerpen zullen alle op- en afritten steeds beschikbaar blijven, richting Nederland blijft de afrit Brecht open en de oprit Loenhout op één dag na eveneens. De oprit Brecht en de afrit Loenhout zullen alleen overdag beschikbaar zijn. Er worden lokale omleidingen voorzien.

Tijdens de werken geldt er ter hoogte van de werfzone een snelheidslimiet van 70 km/uur, in de doorsteken bedraagt de maximale toegelaten snelheid 50 km/u.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio