Consortium 12-12 haalde al meer dan 1 miljoen op voor Indonesië na aardbeving en tsunami

Consortium 12-12 haalde al meer dan 1 miljoen op voor Indonesië na aardbeving en tsunami

Foto: AP

Brussel -

Een week nadat het consortium 12-12 een nationale oproep lanceerde voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Indonesië is er al meer dan 1 miljoen euro opgehaald. Dat meldt het consortium dinsdag. “De natuurramp blijft onze medeburgers beroeren en aanzetten tot solidariteit”, aldus de organisatie, die zeven grote ngo’s samenbrengt die actief zijn op het gebied van humanitaire noodhulp.

In dat bedrag is de steun van de Vlaamse regering (250.000 euro) en de provincie Waals-Brabant (25.000) inbegrepen. De oproep werd vorige week maandag gelanceerd.

Giften kunnen op het rekeningnummer van het consortium, BE19 0000 0000 12-12, of op de rekeningnummers van de zeven ngo’s die deel uitmaken van het consortium. Dat zijn Caritas International, het Rode Kruis, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam-Solidariteit, Plan België en UNICEF België.

Deze zeven ngo’s spitsen zich vooral toe op de hoogste noden, zoals de verdeling van voedsel, drinkwatervoorziening en verbetering van sanitair en hygiëne.

Corrigeer

NIEUWS