Taco van der Hoorn tekent voor twee jaar bij LottoNL-Jumbo

Taco van der Hoorn tekent voor twee jaar bij LottoNL-Jumbo

Foto: Photo News

De Nederlander Taco van der Hoorn zet zijn wielercarrière verder bij LottoNL-Jumbo. Hij ondertekende bij de WorldTourploeg uit eigen land een contract voor twee jaar, zo is dinsdag bekendgemaakt. De 24-jarige Van der Hoorn komt over van Team Roompot-Nederlandse Loterij.

“We zien in Taco een goede klassieke renner en we willen hem daarin verder gaan ontwikkelen”, zegt sportief directeur Merijn Zeeman van Team LottoNL-Jumbo.

Van der Hoorn hoopt in de toekomst een rol van betekenis te spelen in de finale van grote voorjaarsklassiekers. “Ik vind het gaaf dat ik dat doel bij Team LottoNL-Jumbo na kan streven”, zegt hij.

Door een hersenschudding stond de Nederlander zes maanden buitenspel. Daarna won hij de derde rit in de BinckBank Tour en de Primus Classic Impanis-Van Petegem. In 2017 was hij de beste in de Schaals Sels.

“De manier waarop hij is teruggekeerd na die hersenschudding, bewijst dat hij uit het juiste hout is gesneden”, aldus Zeeman.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.