Dat lag er op het bord tijdens de oorlogsjaren

Houwaart / Sint-Joris-Winge / Tielt / Tielt-Winge / Meensel-Kiezegem -

De gemeente Tielt-Winge en de N.C.P.G.R Meensel-Kiezegem organiseren twee boeiende voordrachtavonden over de Wereldoorlogen.

De gemeente Tielt-Winge en Meensel-Kiezegem ‘44 organiseren twee boeiende voordrachten die beiden staat in het teken van de wereldoorlogen. Eddy Niesten, verbonden aan het Centrum Agrarische Geschiedenis in Leuven, houdt een lezing over “De oorlogskeuken tijdens de Eerste Wereldoorlog”. Niesten is auteur van verschillende publicaties over landbouw- en voedingsgeschiedenis. Samen met de auteur wordt het leven van de gewone man en vrouw onder de loep genomen en meer bepaald hoe men zich tijdens deze ingrijpende periode in leven hield. De kokkinnen van destijds moeten er vindingrijk geweest zijn om met de weinig beschikbare voedingsmiddelen een voedzame maaltijd op tafel te zetten. De lezing heeft plaats in 't Jongensschool (achter de bib aan het gemeentehuis) op donderdag 11 oktober om 20 uur.

Boek der Kampen

Op vrijdagavond 26 oktober om 19.30 uur kan men dan weer terecht voor een lezing Wereldoorlog II door Sis Van Eeckhout, auteur van “Het boek der Kampen”. Hij heeft het die avond over de opkomst van het nazisme, de vervolging van de politieke gevangenen en de joden, de organisatie van het verzet en de gruwel van de kampen. Sis van Eeckhout is de zoon van Ludo van Eck die in 1922 geboren werd als Ludo van Eeckhout en in 1944 gearresteerd werd als verzetsman. Hij overleefde het concentratiekamp van Dachau. Hij schreef meerdere romans en “Het boek der Kampen”. Sis zet het levenswerk verder van zijn vader. De voordracht gaat door in de Mattheuskerk van Meensel. De toegang is gratis.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio