Column

Schoon matchke: Willy Tack

Schoon matchke: Willy Tack

Foto: Roland Aerssens

Deinze - ra', alias Roland Aerssens, stadionomroeper voor SK Deinze, pleegt ook dit nieuwe seizoen weer voor elke thuismatch van zijn voetbalploeg een column die hij betitelt als ‘Schoon Matchke’. Dit is zijn Schoon Matchke voor de thuiswedstrijd tegen RWD Molenbeek op zaterdagavond 13 oktober 20 u.

Schoon matchke:  Willy Tack

Morgen moet het echtpaar Van Steenpuiste gaan stemmen in de Brielpoort. Beiden zijn behoorlijk ongeïnteresseerd in politiek maar ze willen braaf hun burgerplicht doen. Ze gaan telkens netjes te voet naar het “hokje” om achteraf samen koffiekoeken te halen bij de warme bakker. Wel belangrijk is de wedstrijd vanavond van SK Deinze tegen RWDM. Na de puike seizoenstart en de stunt tegen Club Brugge vertoeft het koppel op een oranje wolkje…

  • Ventje, vree merci dat ik mee mag naar de footlunch straks! De Feestarchitect serveert een mals parelhoentje en echt waar, het water komt nu al in mijn mondje! En verlede weke heeft mijne Jerom   gescoord in Virton, wedden dat Mezineke were in den basisploeg zal komen? Klasse drijft altijd boven, gelijk de ballekes in mijn kervelsoepe, haha!
  • Niet te geweldig hé wijveken! Deinze heeft collectief een straffe tweeden time gespeeld en uw Jerommeke is ingevallen tien minuten veur affluiten. Den trainer weet goe wat dat hij doet, Francine! Fris, verstandig, ervaringe en boem! Mezine, 2-2…
  • RWDM schat, dat is toch wel vree bekend? Ik weet nog da mijn vader naar Brussel reed als die gasten tegen Anderlecht speelden! Mij lieve   papa was zot van Boskamp! Pas op, de goudene schoen gewonnen hé, als Hollandere! Zwart wit hé Gerard, zeker weten!
  • Goe luisteren madammeke, onze ereschepen Willy Tack was de keeper van RWDM in de jaren zestig! Willy pakte ballen van supervedette Pol Van Himst, veel Deinzenaars vergeten da! Maar veur de Willy kunnen we morgen nie meer stemmen, spijtig…
  • Verleden tijd, ventje! Die Brusseleers spelen nu in ons reekse en uldere keeper zal een jong ventje zijn mee een flashy outfit en veel te grote handschoenen. Onze Willy uit Deinze kreeg toen geen wanten en droegt hij een gebreide trui mee hoge col! Respect, ik meene da!
  • Jawadde mevrouw! Bravo zulle! Groot gelijk, we vergeten veel te rap onze vedetten van vroegere! Uw papa zaliger zou vree preuts zijn op zijn dochtere! En uwen echtgenoot, Gerard Van Steenpuiste heeft ook nog in de goole gestaan, kijk maar, mijne pink staat nog altijd schief!
  • Ocheere Gerarken, gij dutske! Die ballen kunnen zo hard aankomen hé? Ik wiere verliefd op da gehandicapt pinkske in den tijd. Da was ook     in eerste klasse zekere, bolleke, dat da gebeurd es?
  • Kom, pakt uw sacoche, we zijn weg!

Footlunch

Thuiswedstrijden bij KMSK Deinze gaan traditiegetrouw samen met lekker eten en gezellig samenzijn onder trouwe supporters. Maar ook voor wie minder thuis is in KMSK Deinze of in het voetbal is het een leuke avond uit. Af en toe hoort daar zelfs een toffe afterparty bij in de VIP-lounge. Op zaterdag 13 oktober, ter gelegenheid van de match tegen RWD Molenbeek is er weer een footlunch.

Je wordt verwelkomd in de VIP-lounge van KMSK Deinze om 17.45 u met een glaasje cava  u aangeboden door AD Delhaize Deinze en enkele warme en koude hapjes van Chicken World.

De Feestarchitect zorgt vervolgens voor de maaltijd: Amuse Creatie van de chef - Voorgerecht  Lenghaasje, Gebrande prei, Aardappelmousseline, Dijonaise - Hoofdgerecht: Parelhoen suprême, Gebakken witlof, Fondant, Fine champagne - Dessert Creatie van de chef.

Het kost € 65, aperitief, wijn en frisdranken (tot 19.45 u) zijn inbegrepen. Een tribunekaart kost €15 voor de niet-abonnees. Tijdens de rust is er  koffie met een Filliersjenever en gebak. Na de wedstrijd zijn er belegde broodjes.

Inschrijven kan nog tot woensdag 10 oktober, 19 uur. U kan hiervoor contact opnemen met Kathleen Gevaert via kathleen.gevaert@gmail.com of 0476 66 51 39 of met Peter De Maertelaere via peter.dema@gmail.com. Betalen kan eveneens via overschrijving (BE26 0016 0946 5729) en geldt ook als bevestiging van uw reservatie.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio