Snookerlegende Ronnie O'Sullivan heeft 'onheilspellend' nieuws: "Maar schrijf me nog niet af"

Snookerlegende Ronnie O'Sullivan heeft 'onheilspellend' nieuws: "Maar schrijf me nog niet af"

Foto: AFP

Volledig normaal zal Ronnie O'Sullivan nooit zijn. Niet als mens, zeker niet als snookerspeler. Maar dat vindt 'The Rocket' allesbehalve erg. De snookerlegende won het eerste toernooi waaraan hij dit seizoen deelnam, maar op Twitter komt hij met een opmerkelijke boodschap.

O'Sullivan speelde op een alweer bovenaards niveau tijdens de Shangai Masters, een toernooi dat hij won door met 11-9 te winnen van Barry Hawkins in de finale. Het leverde hem een cheque van 200.000 pond op. 'The Rocket' liet tijdens het toernooi vijf breaks van boven de 100 noteren, met een topper van 140.

De intussen 42-jarige Engelsman wil het dit seizoen wat rustiger aandoen. Onlangs pakte hij nog uit met de stevige uitspraak dat hij zich enkel nog kan opladen voor wedstrijden tegen topspelers. O'Sullivan won in zijn carrière vijf keer het WK en 33 ranking-titels, maar toch is zijn honger is nog niet over. Dat bewijst hij met een opmerkelijke tweet.

"Ik verklaar hier dat mijn spel niet op het allerhoogste niveau zal zijn zolang ik niet dezelfde werkethiek creeër die andere jongens op het circuit hebben", aldus een haast laconieke O'Sullivan. "Maar schrijf me nog niet af. Want als ik beslis om dit wel te doen, dan ga ik weer meedoen voor de prijzen."

De Britse Eurosport reageerde vrijwel meteen met een video van enkele hoogetpunten van het seizoen. Uiteraard met 'The Rocket' in een hoofdrol tijdens de Shangai Masters.

"Bedankt voor het vertrouwen", reageerde hij, maar niemand snapte wat van de 'onheilspellende' boodschap van O'Sullivan. Die ging dan maar dieper in op de zaak.

"Ik speel nog niet genoeg om te wedijveren met de beste spelers", aldus de beste snookerspeler ooit. "Ik wil even toekijken en dan zien waar ik zin in heb. Soms moet je een stap terugzetten in plaats van vooruit. Ik ga nog spelen, maar ik blijf realistisch. De komende twee jaar zullen vooral gaan over heropbouwen en heruitvinden."

Als O'Sullivan vindt dat hij geen topniveau haalt aan een snookertafel en eraan gaat werken om dit wel te halen... Dan wordt het helemaal oppassen geblazen voor zijn concurrenten. Luca Brecel en co zijn gewaarschuwd.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.