Voormalige Ibiza wordt ‘place to be’ voor middelbare leeftijd

Voormalige Ibiza wordt ‘place to be’ voor middelbare leeftijd

De voormalige Dancing Ibiza moet een uitgaanszaak worden voor ouderen. Foto: jve

Blankenberge -

Het pand waar Dancing Ibiza meer dan vijftig jaar gevestigd was, wordt na bijna vier jaar leegstand verkocht. In het gebouw zou een horecazaak komen voor feestgangers van middelbare leeftijd, met aangepaste muziek en liveoptredens.

Dancing Ibiza - voordien Beatles - was meer dan vijftig jaar een gevestigde waarde in het Blankenbergse nachtleven. Tot februari 2015 baatte de kranige Eduard Van den Wijngaert, inmiddels 91, het pand uit. Hij stond bekend als de oudste discotheekuitbater van Europa. Na een conflict met de eigenaars van het gebouw moest Eduard de Ibiza sluiten en de zaak ontmantelen. Sindsdien stond het pand er leeg en verkommerd bij.

Maar na jaren windstilte werd nu toch een koper gevonden. Daarvoor werd onlangs een compromis getekend. In het pand zou een uitgaanszaak komen die zich richt op een ouder publiek met aangepaste muziek - veelal jaren zeventig en tachtig. Er worden ook liveoptredens gepland, zo werd ons door verschillende bronnen bevestigd.

Het pand raakte lang niet verkocht omdat de eigendomsstructuur nogal ingewikkeld ineen stak, met verschillende eigenaars die het niet eens geraakten.

“Werk aan de winkel”

De kopers, die voordien een bekende zaak hadden op de Zeedijk waar regelmatig Vlaamse artiesten optraden, wensten maandag niet te reageren op het nieuws. Zij wachten vermoedelijk tot de definitieve akte getekend is. Dat zou rond januari moeten gebeuren. Op de opening van de nieuwe zaak wordt het dus nog even wachten.

Volgens de vorige uitbater leent de zaak zich nog steeds prima voor het nachtleven. “Indertijd heb ik de zaak volledig laten isoleren met lood. Nooit had ik miserie met de bovenburen”, zegt Van den Wijngaert, die komende zondag opkomt als kandidaat voor N-VA. “Een zaak die nieuw leven wordt ingeblazen in Blankenberge is goed nieuws, want momenteel is alles dood. En zoek maar eens een pand waar je genoeg ruimte hebt om nog een discotheek te openen. Al is er wel nog heel wat werk aan het pand. Toen ik wegging, was het een werf.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio