Europees marathonkampioen Koen Naert maakt comeback in Brugge

Europees marathonkampioen Koen Naert maakt comeback in Brugge

Foto: Photo News

Brugge - Koen Naert maakt zijn comeback op de Great Bruges Marathon, op 21 oktober. Hij zal deelnemen aan de halve marathon, een wedstrijd die hij vorig jaar won. Het is zijn wederoptreden nadat hij afgelopen zomer in Berlijn de strafste Belgische prestatie van het EK atletiek uit zijn sloffen schudde en zich tot Europees kampioen kroonde op de marathon, een mythische afstand.

Het is zijn eerste en enige wegwedstrijd op Belgische bodem dit jaar, op nog geen tien kilometer van zijn deur. Naert: “Die Europese titel heeft niet veel veranderd aan de planning. Velen zegden: Koen, je moet die Europese titel veranderen maar ik hou mij aan mijn rustmomenten. Ik zal twee maanden geen wedstrijden meer hebben gelopen maar dat is om te rusten en mijn niveau weer op te krikken als het nodig is. Ik ben er nog niet uit of ik dit jaar nog zal deelnemen aan een veldloop, dat is altijd een risico voor mijn achillespezen.”

Volgend jaar denkt hij al aan de selectie voor de Olympische Spelen voor Tokio 2020. “Ik zou graag twee snelle marathons lopen en mij al zeker proberen te plaatsen voor de Spelen. Zo zal ik voor 99 procent volgend jaar de marathon van Rotterdam lopen. Het is leuk dat, door mijn titel, een groepje nu rond mij is gebouwd in Rotterdam, waar ik mij vroeger moest aanpassen aan de rest van de lopers. Ik hoop in Rotterdam op een nieuw persoonlijk record, een nog snellere chrono dan op het EK in Berlijn.” (hjb)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.