Van der Poel nog één keer op de weg: Nederlander start in Sluitingsprijs Putte-Kapellen

Van der Poel nog één keer op de weg: Nederlander start in Sluitingsprijs Putte-Kapellen

Foto: Photo News

Mathieu van der Poel (foto) zal het veld dit jaar nog één keer inruilen voor de weg. De Europese kampioen veldrijden staat dinsdag “normaal gezien” voor het eerst aan de start van de Sluitingsprijs Putte-Kapellen.

Met aankomst op amper drie kilometer van zijn voordeur is de Sluitingsprijs een echte thuiskoers voor Mathieu van der Poel. De 23-jarige Nederlander wilde naar eigen zeggen al vaker van start gaan in de traditionele afsluiter van het Belgische wegseizoen, maar tijdens het veldritseizoen was het voor zijn ploeg telkens onmogelijk om aan de start te verschijnen. “Maar sinds dit jaar is de Sluitingsprijs een nationale koers”, zegt Van der Poel. “Daardoor kan ik nu als individueel renner starten.”

Dat de kopman van Corendon-Circus daarvoor zijn veldritseizoen even onderbreekt, is best opmerkelijk. De Sluitingsprijs volgt twee dagen na de Superprestige-manche in Gieten en het weekend erop is uitputtend met op zaterdag de veldrit in Boom en zondag de derde Wereldbekermanche in het Zwitserse Bern. “Mijn deelname aan de Sluitingsprijs zal mij niet extra vermoeien”, aldus de huidige Nederlandse kampioen op de weg. “Op dinsdag doe ik meestal een langere duurtraining. Oké, in een wedstrijd ga je wat dieper en het zal dus intensiever zijn. Maar dan doe ik het de dagen nadien gewoon wat rustiger aan.”

Van der Poel mikte deze zomer vooral op het mountainbiken maar was tussendoor enorm succesvol op de weg. Hij won zes koersen, met de Nederlandse titel in Hoogerheide als hoogtepunt. Volgend seizoen wil hij ook enkele voorjaarskoersen rijden, zoals de Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem. Zelfs de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn niet uitgesloten als Corendon-Circus, dat speciaal voor zijn goudhaantje professioneel continentaal is geworden en extra wegrenners zoals o.a. Stijn Devolder inlijfde, startrecht krijgt.

Ook Van Aert gepolst

De organisatie van Putte-Kapellen polste overigens ook Wout van Aert. Maar die blijft na de heisa van de afgelopen weken gewoon in het veld en staat volgende week donderdag aan de start van de Kermiscross in Ardooie. Die laat Van der Poel schieten.

Verder heeft Lotto-Soudal als enige WorldTour-ploeg zijn deelname, met Vuelta-ritwinnaar Jelle Wallays, bevestigd. Daarnaast komen ook alle procontinentale ploegen uit België en Nederland aan de start. Vorig jaar ging de overwinning naar de onbekende Nederlander Arvid De Kleijn.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.