Schooluitstap draait uit op drama: kleuter tuimelt in kasteelvijver

Schooluitstap draait uit op drama: kleuter tuimelt in kasteelvijver

Aanwezige begeleiders haalden de jongen uit het water. Hij werd gereanimeerd en in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Foto: mvl

Anderlecht / Lennik -

Een vierjarig jongetje is dinsdagmiddag in de vijver van het kasteeldomein van Gaasbeek gevallen. De jongen moest gereanimeerd worden en werd in kritieke toestand afgevoerd.

Een schooluitstapje van een Anderlechts Franstalig schooltje zal de kleutertjes ongetwijfeld nog lang bijblijven. Rond 13 uur tuimelde één van de kindjes in het water van het kasteeldomein van Gaasbeek. Er brak meteen paniek uit bij de klasgenootjes van het jongetje waardoor de begeleiders gealarmeerd werden. Zij konden de jongen zelf op het droge krijgen en gingen over tot de reanimatie. Een voorbijganger die een EHBO-opleiding genoot, bood meteen zijn hulp aan en nam de reanimatie over.

“Het ongeval gebeurde tijdens het middagmaal in het park aan het kasteel”, klinkt het bij de lokale politiezone Pajottenland. “De jongen werd door de aanwezige begeleiders uit het water gehaald. De hulpdiensten, brandweer, politie en MUG kwamen snel ter plaatse. Nadien werd de jongen overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis van Brussel.” Het MUG-team van het Algemeen Ziekenhuis van Halle kon de jongen met succes reanimeren. Toch werd hij in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. “Er is voorlopig geen verdere informatie over zijn toestand”, klinkt het nog.

Drinkbus

Volgens Lenniks burgemeester, Irina De Knop (LB), zou de kleine knaap het water zijn ingedoken omdat hij er zijn drinkbus had laten invallen. “Maar de lokale politie heeft nadien verder onderzoek gedaan en kon dit nog niet bevestigen. De overige kinderen werden opgevangen en terug naar de school gebracht. Zij zouden niet al te veel van het voorval gemerkt hebben. Er was voldoende begeleiding bij de groep. Het gaat hier om een spijtig ongeluk.”

Het parket Halle-Vilvoorde heeft bevolen om de passanten te verhoren om na te gaan hoe het ongeval kon plaatsvinden. De kindjes, leerkrachten en begeleiders werden opgevangen door de dienst slachtofferhulp. “Dit is een dramatisch ongeval. We hopen nog steeds op een goede afloop en wensen de naaste familie, school en klasgenoten veel sterkte.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio