Regisseur Lukas Dhont doet oproep om geld te schenken aan Transgender Infopunt UZGent

Langdurige staande ovatie voor 'Girl' op Film Fest Gent

Gent - De jonge Gentse regisseur Lukas Dhont en de hele cast en crew van Girl, de openingsfilm van Film Fest Gent, kreeg dinsdagavond na afloop van de premièrevoorstelling een lange staande ovatie van de genodigden in diverse zalen van het Gentse Kinepoliscomplex. Lukas Dhont deed na de film tijdens zijn dankwoord een oprechte oproep aan alle genodigden om geld te storten voor het Transgender Infopunt van het UZGent. Dhont is woensdagmiddag van 12u30 tot 13u15 te gast in het Krookcafé. Hij wordt er geïnterviewd door Patrick Duynslaegher, artistiek directeur van Film Fest Gent.

Zoals bekend gaat Girl over een het jonge meisje Lara, dat geboren wordt als jongen, maar zich gevangen voelt in haar eigen lichaam. De film is gebaseerd op ware feiten. Lukas Dhont las in de media het verhaal van Nora Monsecour, op het moment dat hij zelf 18 jaar was en nog aan zijn filmstudies aan het KASK in Gent moest beginnen. Het verhaal trof Lukas Dhont in die mate dat hij zijn debuutfilm maakte over het meisje. Nora Monsecour (nu 22) was overigens aanwezig bij de voorstelling van de ondertussen al meermaals gelauwerde openingsfilm. Girl wordt overigens de Belgische inzending voor de Oscars in 2019.

Lukas Dhont bedankte na de voorstelling, bij de gebruikelijke rondgang van de cast in de diverse zalen van Kinepolis, niet enkel zijn cast en crew en al wie de realisatie van zijn debuutfilm mogelijk maakte, maar vroeg de genodigden speciale aandacht voor het Transgender Infopunt van het UZGent: "Ik ben blij dat ik met deze film de transgenderproblematiek bij een breed publiek meer bespreekbaar kan maken, maar ik wil hier aandacht vragen voor de echte helden: de mensen van het Transgender Infopunt van het UZGent. Zij zijn de ware helden. Zij zijn het die de jongeren (en anderen) begeleiden en helpen om zichzelf te laten zijn", aldus Dhont, die een publieke oproep deed om het Transgender Infopunt ook financieel te steunen. 

Op 14 oktober is er overigens een benefietvoorstelling ten voordele van het Transgender Infopunt. Girl wordt die dag in avant-première in de Kinepolis vertoond. Er zijn al twee zalen volboekt, maar er kunnen nog tickets besteld worden voor een derde zaal.

Regisseur Lukas Dhont is woensdag 10 oktober van 12u30 tot 13u15 samen met Angelo Tijssens (ook bekend van het Gentse theatergezelshcap Ontroerend Goed), die samen met Lukas Dhontmee het verhaal van Girl schreef, te gast in de eerste aflevering van Daily Talkies in het Krookcafé. De twee worden er geïnterviewd door Patrick Duynslaegher, artistiek directeur van Film Fest Gent.

Info over het Transgender Infopunt en de benefietvoorstelling via deze link.

Meer over Girl en een uitgebreide fotoreeks van de genodigden op Film Fest Gent kan u hier terugvinden.

Alle info over Film Fest Gent op de site van het evenement.

 

Corrigeer

NIEUWS