Nederlandse twintigers stunten met vakantiehuis: één week huren, twee betalen

© De Telegraaf

“Eén huren, twee betalen.” Dat is het principe van een nieuw vakantiehuis in Italië. Wie twee keer kijkt, ziet dat het geen marketingstunt is, integendeel. Je betaalt voor méér dan jouw vakantie. Twee Rotterdamse studenten hebben immers een hartverwarmend initiatief bedacht: wie bij hen komt verblijven kan het huis één keer voor zichzelf en één keer voor een minderbedeelde huren. Dat schrijft De Telegraaf.

mrra

Het begon allemaal als een grap voor de 23-jarige Matthijs Bijkerk, een student aan de Erasmus Universiteit. Veel huizen in Italiaanse dorpjes staan immers te koop voor enkele luttele euro’s. Matthijs vond het wel grappig om zo’n gebouw te kopen en om te bouwen. Zijn vriend Arnoud Klop (23) vond het geweldig en aarzelde geen minuut.

“Maar Arnoud nam het serieus. Voor we het wisten waren we onderweg naar Italië om huizen te bezichtigen”, lachte Matthijs in een reactie aan De Telegraaf. Ze kochten uiteindelijk een huis dat duurder was dan een euro, maar ook één waar minder verbouwingswerken aan waren. Tijdens andere vakanties liftten de heren naar Marokko, maar deze zomervakantie besteedden ze aan klussen.

Geïnspireerd door hun ervaringen, kozen ze voor een andere manier van verhuren. “We willen anderen graag laten meegenieten van onze avonturen, daarom bedachten we het ’huis met impact’. Het concept houdt in dat vakantiegangers betalen voor twee weken, waarvan een week voor een minderbedeelde is. Vakantiegangers kunnen kiezen uit twee opties: of ze schenken de tweede week aan een bekende met financiële zorgen, of het geld wordt opgespaard om via een hulpverleningsorganisatie een vakantie te schenken.

De buurt heeft de twintigers al helemaal thuis doen voelen. ”We zijn helemaal opgenomen in de dorpsgemeenschap en noemen onze buren al opa en oma.” Over een maand zou hun unieke vakantieverblijf klaar moeten zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer