Rode Duivels zijn niet bezig met geruchten rond Henry, Alderweireld ziet “beste Hazard ooit”

In aanloop naar het Nations League-duel tegen Zwitserland van vrijdag en de Derby der Lage Landen van dinsdag trainen de Rode Duivels vandaag om 11 uur. Om 10 uur spraken Toby Alderweireld en Thomas Meunier met de pers. De vragen gingen vooral over de supervorm van Hazard en de geruchten rond Henry. Alderweireld had het ook over zijn contractsituatie bij Tottenham, terwijl Meunier een verrassende winnaar van de Gouden Bal in gedachten heeft.

Thierry Henry werd eerder al genoemd bij Aston Villa en nu zou Monaco zijn pijlen richten op de T2 van Roberto Martinez, die eerder al Graeme Jones zag vertrekken. “We zijn er niet mee bezig”, was Alderweireld duidelijk. “Hij is heel belangrijk voor ons, maar het is geen gespreksonderwerp. We focussen ons op vrijdag. Er zijn zoveel geruchten, we kunnen ons daar niet elke keer mee bezighouden. Uiteraard hopen we dat hij blijft, Thierry levert uitstekend werk.”

Rode Duivels zijn niet bezig met geruchten rond Henry, Alderweireld ziet “beste Hazard ooit”
Thierry Henry. Foto: BELGA

Meunier bevestigde de woorden van Alderweireld. “Hij is gefocust op ons. Net als bij spelers zijn trainers vaak onderwerp van geruchten. Het zou een aderlating zijn voor ons moest hij vertrekken, maar het is uiteraard zijn keuze. Zijn nieuwe rol veranderde niet zoveel voor ons, maar voor zijn carrière was het een mooie stap.”

“Niet bezig met contractsituatie”

Maar het ging uiteraard niet alleen over Henry. Vrijdag spelen de Rode Duivels in het kader van de Nations League tegen Zwitserland. “Het wordt een lastige wedstrijd”, denkt Alderweireld. “Zwitserland is een goed team en won overtuigend van IJsland. We zijn echter goed bezig en thuis moeten we een goed resultaat kunnen neerzetten. We moeten verder doen zoals we bezig zijn. Als we na ons sterke WK gaan denken dat het wel los loopt, gaat het verkeerd gaan. Ploegen gaan ook meer gemotiveerd zijn tegen ons. Onze sterke prestaties in het verleden zijn geen garantie op de toekomst”, aldus de verdediger van Tottenham.

Over zijn club gesproken: het contract van Alderweireld loopt in 2019 af. De Spurs kunnen die verbintenis wel met een jaar verlengen, maar dan treedt er een clausule in werking die stelt dat hij voor amper 25 miljoen weg kan. “Eerlijk, ik ben er op dit moment absoluut niet mee bezig. Ik voel me goed, speel op dit moment alles en ben dus tevreden. We zullen wel zien.”

Rode Duivels zijn niet bezig met geruchten rond Henry, Alderweireld ziet “beste Hazard ooit”
Hazard of Mbappé voor de Gouden Bal? “Varane”, vindt Meunier. Foto: Photo News

Sterke Hazard

Ook tegen Zwitserland rekenen de Rode Duivels op Eden Hazard, die in bloedvorm verkeert. “Hij is héél goed bezig. In mijn ogen is dit de beste Hazard die we ooit gezien hebben”, aldus Alderweireld. Meunier zou zich daar later bij aansluiten. “Hazard is op dit moment op hetzelfde niveau als Neymar en Mbappé. Ze spelen elke week op een hoog niveau.”

De drie behoren ook tot de kandidaat-winnaars van de Gouden Bal. Wie mag hem van Meunier winnen, wilde onze man weten. Hazard of Mbappé? “Varane”, verraste de rechtsachter van PSG. “Meestal wint een aanvallende speler. Varane is echter absolute wereldklasse, won de CL met Real en werd wereldkampioen met Frankrijk. Ik zou op hem stemmen.”

Overigens traint Hazard vandaag niet mee met de groep, hij blijft binnen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Europees Kampioenschap Kwalificatie Groep I

Vorige speeldag Volgende speeldag

Speeldag 5 -

GS W V G DS P
1 België 4 4 0 0 11/1 12
2 Rusland 4 3 1 0 15/3 9
3 Kazachstan 4 2 2 0 7/7 6
4 Schotland 4 2 2 0 4/7 6
5 Cyprus 4 1 3 0 6/5 3
6 San Marino 4 0 4 0 0/20 0