Food

Dit zijn de Belgische chocolatiers van het jaar volgens Gault&Millau

Dit zijn de Belgische chocolatiers van het jaar volgens Gault&Millau

Foto: Shutterstock

Restaurantgids Gault&Millau heeft drie Belgische chocolatiers uitgeroepen tot ‘Chocolatier of the Year’. Het gaat om Zuut in Leuven, Frederic Blondeel uit Brussel en Sigoji in het Waalse Ciney. De chocolademakers zijn het ‘neusje van de chocolade’, klinkt het bij Gault&Millau, die de titel voor de eerste keer toekent.

Gault&Millau stelde dinsdag in de Callebaut Chocolate Academy in het Oost-Vlaamse Wieze de derde editie van de gids ‘Gault&Millau’s Selection of the Finest Chocolatiers in Belgium and Luxembourg’ voor.

Door middel van anonieme degustaties maakte een jury de selectie van de beste chocolatiers in België en, voor de eerste keer, in Luxemburg. Bovendien bekroonde de bekende gids de ‘Chocolatier of the Year’ en dit zowel voor Vlaanderen, Brussel als Wallonië.

In de gids is een selectie gemaakt uit 140 adressen. Hiervan hebben er 73 chocolatiers de selectieproeven ‘met vlag en ‘garde’ doorstaan’, zegt de jury. Die maakt haar keuze op basis van visuele en smaakeigenschappen van elk geproefd item. Dat leidde tot een boekje waarin ondertussen 25 nieuwe adressen zijn opgenomen in vergelijking met de eerste uitgave.

Corrigeer