Mode

Alexander Wang lanceert ondergoedcollectie met Uniqlo

Alexander Wang lanceert ondergoedcollectie met Uniqlo

Foto: Isopix

Alexander Wang brengt samen met Uniqlo een collectie vol basics uit. Het gaat om onderbroeken voor dames en heren, leggings, beha's, body's en T-shirts in sobere kleuren. Alles wordt gemaakt in Heattech, een stof die de Japanse winkelketen zelf ontwikkelde.

Fans van Alexander Wang zullen zich misschien nog herinneren dat de ontwerper in 2008, aan het begin van zijn carrière, al samen met Uniqlo een ready-to-wear collectie creëerde. Tien jaar later doen de twee partners dat kunstje nog eens over, zij met een enigszins andere inslag. Dit keer geen prêt-à-porter, maar wel een collectie van enkel basics in monotone kleuren. 

"Dit is ons tienjarig jubileum", zegt Wang in een reactie aan Vogue. "We zijn al die tijd contact blijven houden. Mr. Yanai (CEO van Uniqlo, red.) is onophoudelijk een grote steun geweest voor mij en hij zei me altijd: Als je een idee hebt om iets te doen, laat ons dan afspreken. " En zo geschiedde.  

Eind oktober

Het resultaat daarvan ligt eind deze maand in de winkelrekken. "Wat ik vooral leuk vind, is dat je deze stukken tijdens verschillende gelegenheden kunt dragen. Zo kun je het behatopje dragen boven een jeans met een hoge taille en een jeans jasje." Enig beeldmateriaal van wat we mogen verwachten, is nog niet beschikbaar. Nieuwsgierigen zullen dus nog eventjes geduld moeten uitoefenen. 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees