Skaten onder de zon

Loots skatepark is verhuisd naar... Zuid-Frankrijk

Lochristi - Het skatepark van Lochristi zorgt straks voor plezier in... Zuid-Frankrijk. Deze middag werden de laatste resten van het terrein in de Koning Boudewijnlaan, goed voor een stapel verrot hout, door de professionele koper verwijderd. Die bood op de online veiling 4 000 euro voor de hele installatie, die initieel 33 000 euro had gekost. De ramp - het deel dichtst bij de Koning Albertlaan - hield hij zelf, het andere, grootste deel wordt verkast naar Zuid-Frankrijk, waar een privépersoon het op een bestaand platform gaat monteren.

De koper bevestigde dat het geheel, op het hout en de schroeven na, zich in goede staat bevindt. Het rechterlijk verbod om het skatepark nog te betreden, na een lange en ingewikkelde strijd tussen de gemeente en een buurtbewoner, dateert al van januari 2015. De plek vooraan de Koning Boudewijnlaan ligt er dus al meer dan 3,5 jaar verlaten bij. De professionele plaatser van skatevoorzieningen die de laatste restjes opruimde, verzekerde ons ook dat een skatepark in beton de beste oplossing is om de geluidshinder te beperken. 

Een week geleden was een nieuw skatepark het eerste thema dat werd aangekaart in de "Debattle" in de Lodejo. Huidig schepen van Sport Sandro Di Nunzio stelde daar dat de locaties niet voor het grijpen liggen en dat het wat uitkijken wordt. De 'groene long' in de Dekenijstraat en zelfs de nog in te richten Groenpool Oostakker behoren tot de mogelijkheden. De oppositiepartijen suggereerden ook de sportsite in de Bosdreef, het station van Beervelde en de buurt van het nieuw op te richten complex Uyttenhove. In plaats van een volwaardig skatepark, kan ook een oplossing gezocht worden in zogenaamde skatespots. Het Loots skateplezier is ondertussen dus binnenkort een slordige 1000 km zuidwaarts te beleven. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio