Wapen bestellen via darkweb kan u vier maanden celstraf opleveren

Wapen bestellen via darkweb kan u vier maanden celstraf opleveren

Foto: BELGAIMAGE

Kortrijk / Kuurne -

Een man uit Kuurne moest zich woensdag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor wapenbezit. Via het darkweb had hij een wapen en honderd patronen besteld. Hij riskeert vier maanden celstraf en een boete van 1.300 euro.

Onder de valse naam ‘Bearing sock’ bestelde de man van 26 uit Kuurne een wapen en honderd patronen via het zogenaamde dark web. Dat is een anoniem en gesloten deel van het internet waar allerlei illegale transacties gebeuren.

De politie kwam de man op het spoor en ontdekte waar en wanneer het wapen geleverd zou worden. Op de dag van de levering belde een politieagent in burger bij hem thuis aan, zogezegd om het wapen te leveren. Maar toen hij in het bijzijn van zijn driejarig zoontje het pakje in ontvangst nam, werd hij ingerekend door de speciale eenheden van de politie. “Mijn cliënt is gefascineerd door wapens en is van mening dat iedereen het recht heeft om een wapen in huis te hebben. Hij vreesde dat hij gezien zijn verleden niet op de legale manier aan een wapen zou geraken, dus probeerde hij het via het darkweb. Hij had geen slechte bedoelingen met het wapen”, zo pleitte de advocaat van de verdediging.

De procureur hechtte echter weinig geloof aan dat verhaal. “Als je honderd patronen bestelt, is dat niet om het wapen in een kluis te stoppen en stof te laten vergaren”, klonk het. Het openbaar ministerie vorderde een celstraf van vier maanden met uitstel en een geldboete van 1.300 euro. Het vonnis volgt op 15 oktober.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees