Alexander Zverev heeft geen zin in hervormde Davis Cup wegens slechte timing

Alexander Zverev heeft geen zin in hervormde Davis Cup wegens slechte timing

Foto: AFP

De Duitser Alexander Zverev heeft woensdag in de marge van het Masters 1.000-toernooi in Sjanghai laten optekenen dat hij in 2019 niet zal aantreden in de vernieuwde Davis Cup, die van 18 tot 24 november doorgaat in Madrid. De keuze voor die data is volgens Zverev “geschift”.

“Want in november wil ik nooit meer tennissen”, stelde het 21-jarige toptalent, het nummer vijf van de wereld. “Ik denk dat alle andere topspelers jullie hetzelfde zullen zeggen. We hebben anderhalve maand rust in ons seizoen, en dat is de tweede helft van november en heel december. Een toernooi organiseren op het einde van november is dan ook geschift. Op het einde van het jaar zijn we uitgeput.”

In de Davis Cup nieuwe stijl, in augustus goedgekeurd door de ITF, zullen achttien landen in november 2019, op het einde van het seizoen, in een toernooi in Madrid strijden om de titel. Zes landen zijn automatisch geplaatst: de vier halvefinalisten van dit jaar (Frankrijk, Spanje, Kroatië en de VS) en twee wildcards, Argentinië en Groot-Brittannië. De twaalf overige tickets worden begin februari verdeeld. België moet zich trachten te kwalificeren in Brazilië.

Corrigeer